2015 Avrupa Haritası


Birileri Türkiye'nin belirli kısımlarını bölüp üzerine farklı milletlere ait devlet isimleri yazarken milliyetçilik duyguları kabaran güzide vatandaşlarımızın başkalarının ülkeleri  konusunda yapılmış bu iğrenç harita konusunda ne diyeceklerini çok merak ediyorum. Acaba Türkiye'yi bölüp kafalarından kurdukları bir devletin ismi orada geçerken verdikleri tepkilerin aynısını mı verecekler yoksa bunun onlara az bile olduğunu mu savunacaklar? Hemde birisinden birisinde yaşamak için neredeyse köpekleri olabilecekken. Ya da burada Yunanistan'dan sağa doğru, Türkiye'nin Irak veya İran; en farklı ihtimalle Kürdistan olarak resmedilseydi vereceğimiz tepki nasıl olurdu? Takip edilecek.

3 yorum :

  1. Bu haritanın "iğrenç" olduğunu düşünmüyorum. Londra'da aldığım bir derste demografi profesörü bu haritaya benzer bilimsel gerçekler söylemişti. Demografi konusuna ilgilenen biri, bu ülkelerdeki azınlıkların çoğalma hızı ile yerli halkın üreme hızı arasındaki fark sonucunda 2015 olmasa bile 2050'de böyle bir sonucun oluşacağını görür. Ülkelerin isimlerinin değişeceğini söylemiyorum ama örneğin 2050'de Almanya'da türk sayısının daha çok olacağı demografik bir gerçek.

    YanıtlaSil
  2. beni bu harita konusunda fikir belirtmeye iten şeyde ülkelerin isimlerinin değiştirilmesiydi AlexBoi :)

    YanıtlaSil
  3. Bu haritada biraz acaiplik yok mu?Erdogan`nin BOB Ortadogu prejesi ne uygun olmus.avrupa da ABD gibi Türkiye`nin parcalanmasindan yana oldular.

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes