Kime ne anlatıyorum?

Eğer;
  1. Bilgisayarınız donup kaldıysa,
  2. Web sayfalarını görüntülemekte zorluk çekiyorsanız,
  3. Sisteminiz yavaşladıysa,
  4. Taktığınız herhangi bir aygıt bilgisayar tarafından okunmuyor / çalıştırılmıyorsa,
  5. ...
lütfen ilk önce bilgisayarınızı kapatıp tekrar açın, daha sonra sorununuz devam ediyorsa "bilgisayarığm açılmıyoğr!" diye çığlıklar atarak bilgi işlemi arayın.
 
Bilgi işlem yöneticisi her arandığında işini bırakıp;
  1. Sizin facebook iletişiminizi sağlamak zorunda değil.
  2. Size kişisel e-posta açmak zorunda değil.
  3. F11'e basarak elde ettiğiniz tam ekran görüntüsünü kapatmak zorunda değil.
  4. ...
Yazıcının kağıdı bittiğinde bir zahmet altındaki dolaptan yenisini koyun.
Toner de öyle kolay kolay bitmez; her toner boş dediğinde telefona sarılıp hatırlatmayın. Evet, biliyorum. Toner kullanıldıkça biter, bitince de dolar. Uyarı vermeye başladıktan sonra en az 150 sayfa daha çıkarabiliyoruz.

Bilgi işlem yöneticisinin de kendisine göre işleri var, yemek yemesi gerekiyor ve hatta canı istediği için kahve bile içebiliyor. Belki man@play bile izliyor. 

Ofislerde çalışanlar. Sözüm sizlere. Lütfen "sadece" kendi işlerini yapmak yerine - ki müşteri portföyü de ITM'den geçiyor, ne kadar yoğun olduğunuzun farkındayım (lol) -  bütün gün başında vakit geçirdikleri bilgisayarlar konusunda fikir sahibi olun. Bilgisayar nasıl kapanır, nasıl açılır; reset nasıl atılır, bilin bunları. Zararı dokunmaz. Okumayı  daöğrenin biraz, hatta araştırmayı da. Ekranda ne yazdığına bir bakın, sizden ne istediğini kafanızda şekillendirin. Herkes sadece kendi işini yapacaksa hiç bir ofis yürümez, bunu da kafanıza sokun.

Ay! Kime anlatıyosam...

4 yorum :

  1. sana hiç "-masaüstündeki ... dosyayı tıkla" deyince "-masanın üstünde dosya yoook!" deyip masanın üstüne bakan birisi denk geldimi hiç? 40'ından sonra pc öğrenenlerde denk gelebiliyor. gayet sabırlıyımdır oommmmmm; eş dost rica edince kıramıyorsunda...karakedi

    YanıtlaSil
  2. hahaha :D:D bayıldım x-coach

    YanıtlaSil
  3. karakedi, seninki de ayrı bir olay yani :D
    serhat; arşivi karıştır, neler bulacaksın daha :)

    YanıtlaSil
  4. Burdan bir information technologies sorumlusu olduğun neticesini çıkartabiliriz sanırsam :))

    Ben "bilgisayarınız yazıcıyı görüyor mu?" sorusuna, "yok yazıcı alt rafta duruyor, bilgisayarın önüne mi koymalıyım" cevabını verenleri de duydum :))

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes