Online cv'lerdeki artış

İK web sitelerinin fazla özgeçmişe sahip olmakla övünmelerini aslında pek yerinde bulduğumu söyleyemeyeceğim. Kariyer.Net'in çıkardığı dergide yazanlara göre kariyer.net'in bünyesinde barınan cv sayısı 13 milyona yaklaşmış. Buradan çıkarabileceğimiz sonuçlardan bazılarını sıralamak istiyorum:

  1. İşsizlik gün geçtikçe artan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.
  2. İnsanlar işverenlerinden memnun değiller.
  3. Çalışma şartları ve ücretleri yeterli ve tatmin edici değil.
Ayrıca kariyer.net gibi web sitelerinden, üye olduğum 4 senelik süre zarfı içinde ne yazık ki hiç bir olumlu geri dönüş alamadım. Şu anda çalıştığım ofiste personel ihtiyacını gidermek için kullanacağımız İK firmasını seçme aşamasında gelen kariyer.net ekipleriyle görüştüğümde adayların pek çok filtreleme sürecinden geçirildiğini, istersek çok harika bir özgeçmişe sahip olalım; arada kaynayıp gidebileceğimizi söylediler.

Bu konuşmadan çıkardığım tek sonuç ise istersem kıçımı iki kenarından yırtayım; işin içinde biraz şans yoksa son derece kolay elenip gidebileceğim. Yani o sayfanın altında iş bulma hikayelerini anlatan insanlar var ya, aslında tesadüfen oradalar.

İş arayanların iş beğenmediğinden yakınan işverenler aslında biraz da alacakları personel konusunda da esneklik göstermeliler. Mükemmel'i aramaktan vazgeçip kendi mükemmellerini yaratmaya çalışırlarsa bence bütün sektörler kalkınır, bütün sektörler iş yaparlar. Hem daha da verimli bir çalışma elde edilebilir...

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes