Kuru soğanın faydaları

Kabul etmek gerekir ki yaşadığımız ülke dahilinde adı 'mor' olan bir soğan lezzeti var. Sarısına göre daha aromalı ve neredeyse lezzetli olan ve yine belirttiğim farklı renkteki kardeşine oranla mideyi daha az yoran mu bitkimiz ile ilgili son derece elit ve yüksek çıtada yayın yapan blogumda bir 'fayda' metni yayınlamaya karar verdim.

Gelelim kuru soğanın fayfalarına.
Kuru soğan dramatik biçimde kendisinden beklenmeyecek kadar fazla A, B ve C vitamin içerir. Ûlvi vücut bütünlüğümüzün olmazsa olmazlarından fosfor, iyot, silisyum ve kükürt gibi elementlerini içerir.
Eğer ısıl işlem uygulamadan (buradan anlamanız gereken şey tavada öldürmeden veya yemeğin içine katmadan) tüketilirse asidik yapısı ve sahip olduğu ve garip biçimde faydalı olan esansları sayesinde mideyi güçlendirir, uyarır ve sindirim sistemini harekete geçirir. İdrar söktücü, fazla insülini ve ödemi attırıcı etkisi vardır. Cinsel iktidarsızlıkların tedavisinde yardımcı sebze olarak tercih edilebilir.Yine yalan yanlış-oradan buradan okuduğum bilgilere göre kan şekerini düşürmekte etkisi varmış. Minicik bünyesinde depoladığı vitaminler ve antioksidanlar sayesinde grip ve nezle gibi sonbahardan kışa geçerken sıklıkla görülen nezle ve grip gibi hastalıkların tedavisinde antibiyotik niyetine kullanılabilir. Dolayısıyla vücudun kendini savunma mekanizmasını güçlendirir. Zehirlenmelere karşı etkilidir ve (tahminimce o muhteşem kokusu sebebiyle) barsaklardaki kurtları dökmeye yardımcı olur.

Siz gösteriş budalası;çakma elit-gizli pasif homoseksüellerin pek çoğunun şimdi burada 'ayyy. soğannn! Hiç sevmemmmmmm! leş gibi kokarrr!!!' deyip de yemekte soğan yediğini biliyorum. Hiç hık mık etmeyin, biliyorum. Yiyorsunuz.

Peki oldu, bu gece için koli düşürdünüz (düşürmediğiniz tek bir gece varmış gibi), koliye çıkmadan önce akşam yemeğinde yediğiniz koca bir baş soğanın midenizin derinliklerinden geldiğini hissettiğiniz o garip ve hoş kokusunu ağzınızdan nasıl çıkaracaksınız?
Onu da koli öncesi soğan yemeden önce düşünecektiniz. Mahfolun. İnşallah buluştuğunzda adam ağzınızdaki soğan kokusunu duyar da Taksim Meydanı'nın ortasında yapayalnız kalırsınız.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes