Van Depremi sonrası değerlendirmeler #1

 - '99 depreminden bu yana toplanan paranın 40.000.000.000TL olduğu var sayılıyor...
 - Televizyon kanalları vasıtası ile insanlardan toplanan paraların en az 4.000.000'ar lira olduğu iddia ediliyor. Twitter vasıtası ile takip ettiğim kadarıyla en az iki televizyon programı yapıldı, 2 tane daha yapılacak. 4'er milyondan desek 16.000.000TL'de oradan...
 - Operatörlere yapılan SMS yardımlarına taş çatlasın 4.000.000TL desek...
Kızılay'a yapılan bağışları da katsak ortalama 40.120.000.000TL lik bir nakit rezervimiz var. Aşağı yukarı 20.000.000 filan oynasın bu rakam. Aslında + / - oynattığımız bu rakam bile çok büyük bir meblağa tekabül ediyor çocuklar.
Eğri oturup doğru konuşacağım,
Bu parayla Van gibi bir şehir beş baştan kurulur. Zaten yapı şirketlerinin verdikleri bilgilere göre (tükürdüklerini yalamazlarla) neredeyse bütün ev sahipleri yeni evlere kavuşacak. Hadi kavuşamayanlar için evler yapılsa, yollar, otoyollar serilse, altyapı baştan gömülse; ihalelere fesat filan karıştırılmadan 1.000.000.000TL'ye biter.
E? Geriye kalan 39.120.000.000 TL?

Bu paradan da eser kalmayacak, görürsünüz.

Twitter'da günün konusu edilen bir etiket vasıtası sayesinde deprem vergileri nerede? diye soruldu, en son kontrol ettiğimde 5.000.000'un üzerinde tweet atılmıştı konu ile ilgili olarak. Devlet kadrosuna direk olarak sanatçılar ve vatandaşlar tarafından da soruldu allahtan da, çıkıp açıklama yapma gereği duydular.

Yaptıkları açıklama vatandaşı aptal yerine koyduklarının başka bir ifadesinden öte birşey değildi: şimdiye kadar ödenen deprem vergileri yol yapımına, havayollarına, demir yollarına ve çiftçilere ödenek gibi bahanelerle harcanmıştı.

Hangi yol yapımı, hangi demir yolu inşaatı?
Ben bu yolların, hızlı trenin filan hep Avrupa Birliği proje hibeleri yapıldığını biliyorum? Başka?
Türk Hava Yolları, dünyanın pek çok yerinde ciddi reklam yatırımlarını, marka sponsorluklarını bilet geliri ile mi yapıyor sanıyorsunuz? Bu giderlere de vergilerimizden kaynak ayrılıyor. Türk Hava Yolları bütün sponsorluklarını iptal etmeli şu saatten sonra, kimsenin parası ona buna peşkeş çekmek için kullanılamaz, spor takımlarının zaten gelirleri var, biletlerini bir zahmet alıversinler kendileri.

Hangi çiftçilikten bahsediyoruz? Türkiye'deki tarım üretimi hükümetin kendi elleriyle bitirildi.

Velev ki vergiler bunlara-şunlara harcandı... Peki onlar için alınan vergiler nerede?

Acele yanıt gerekiyor.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes