Yalnız yaşanır dertler

Ait olduğumuz ve aynı derecede sahip olduğumuz zamanlar yaşadığımızı düşündüğümüz süreçlerden geçmiş olabiliriz. Çok sevebiliriz kimsenin kimseyi o kadar fazla sevmediğini düşünerek.

Hayatın bizlere acımasız davrandığını varsayıp etrafımızda mutlu olan ya da en basitinden mutlu olduklarını sandığımız insanlara kızıp belki onlardan nefret bile edebiliriz.

İnatla kabul etmediğimiz, aklımıza bile getirmekten korktuğumuz ve büyüklerin tabiriyle 'sonraya sakladığımız' herhangi birşeyimiz olmaması ise aslında biz yeni nesil insanoğlunun en kötü huyları arasında: günlük yaşayıp geleceğimizi şekillendirmek adına hiç bir çalışma yapmıyoruz. Bir yazımda da söylemiştim, 'yanımıza alacağımız kişinin bile arada kalmışlığı yok, ya sevgilimiz ya değil, hiç aday yok' diye.

Biz biseksüel ile hiç bir zaman bire bir görüşme imkanı yakalayamadık. Birbirimizi sadece cinsel yönelimlerimizin ortaklığı sayesinde internet vasıtası ile tanıdık ve sadece paylaştıklarımıza kattığımız yorumlarla iyi birer blogdaş olduk.

Yazdıklarımız, paylaştıklarımız ve içimizden geçenler çoğunlukla birbirimiz için ortak duygusal yoğunluklar yarattı, bu da demek oldu ki birlikte sevindik, birlikte üzüldük, birlikte kızdık ve zaman zaman fikir ayrılıklarına da düştük.

Yaşadıklarımız diğerlerimizi de etkiledi; sevindik, üzüldük, kırıldık ve belki birbimize darıldık ama manevi desteklerimiz hep birbirimizle birlikte oldu. Tanıştığımız yeni insanları ilk önce bloglarımızda anlatıp ucu bucağı bulunmaz muhabbetler de yaptık, karamsarlıkla boğuştuğumuz zamanlarda birbirimize teselliler verip bardağın dolu taraflarını da göstermeye çalıştık.

Ali, çok sevdiği, çok çok çok sevdiği ve beğendiği bir adamdan ayrıldığını bugün blogunda duyurdu. Ait olmanın ve sahip olmanın ne kadar güzel ve mutluluk verici duygular olduğunu biliyor ve Ali'nin yaşadıklarını anlamaya çalışıyorum dertlerin aslında yanlız yaşanan birer gerçek olduğunu unutmadan.

Bugün, yarın veya öbür gün... Kendine üzülme süresi tanı ve sonrasında hayatını toparlamaya bak olur mu biseksüel? Yanında olabildiğim kadar olmaya gayret edeceğim.

Seni çok seviyorum.
(ay şimdi bu fesat karılar aşk ilanı filan ettiğimi sanacaklar)

7 yorum :

  1. tontişim yaa 8) mırrr mırrr mırrr...

    YanıtlaSil
  2. sonu süper olmuş ya söylemeden geçemeyeceğim :) bende üzüldüm biseksüel'in durumuna :/

    YanıtlaSil
  3. bla bla bla. her sey abartiliyor.

    YanıtlaSil
  4. abartının benim göbek adım olduğunu unutuyosun galiba.

    YanıtlaSil
  5. çok duygulandım gerçekten
    çok teşekkürler beni bu kadar önemsediğin için

    YanıtlaSil
  6. coach; dost insandır samimidir gerçektir alicim!!

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes