Can Bonomo'yu desteklemeyliz. Çünkü...


Can Bonomo'nun Türkiye'yi 2012 yılında düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmesinin kesinleşmesinin ardından kendisine yönelik yıpratıcı çalışmalar sürüyor.
Her ne kadar şarkıyı felaketin hemen altında bulsam da, şarkı söyleme stilini biraz kedi miyavlaması ile özdeşleştirsem de, olmayan sahne tecrübesi sebebiyle bu yarışmada derece bile alamayacağına inansam da onunda bir genç olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini bir 'genç' olarak savunuyorum.

Biz gençler hayat evremizin çoğu zamanında yaşı bizden fazla olan insanlar tarafından pek fazla destek göremediğimizden yakınsak da aslında birbirimize verdiğimiz destek ile en azından ayaklarımız yere basarken hayalini kurduklarımıza kavuşabiliriz, öyle değil mi?

Can Bonomo'nun şarkısı evet, başarılı olmayabilir, onun yerine gönderilecek ve ondan daha farklı ve geniş kitlelere hitap edebilecek müzikler üreten sanatçılar olabilir fakat Can bir kere seçildi. Şarkısını beğenmesek de, müzik stilinden hoşlaşmasak da gençler olarak onu desteklemeliyiz gibime geliyor. Çünkü o da bir genç, onun da hedefleri, hayalleri ve amaçları var. Eurovision onun için belirleyici bir kriter olmayacak elbette ki fakat çizmeyi istediği kariyerin ilk basamağını oluşturacağı kesin.

Eurovision'a seçilmesinden hemen önce kaçımız tanıyordu tanrı aşkına onu?
İşte başarının asıl anahtarlarından birisi de bu aslında. Çaba sarf etmek.

Yakın zaman diliminde Can'ın etnik kimliğine dem vurarak yapılan haberleri inceledim. Tanrı aşkına, Yahudi olsa ne olur, Hristiyan olsa ne olur yada Ateist olsa ne olur? İnandığı tanrı ile arasındaki bağ ne zamandan beri diğer insanlar oldu ki?

Bence köstek olacağınıza destek olun, yada gölge etmeyin; başka ihsan istemez.

2 yorum :

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes