Yeni ve iğrenç detaylarla dolu Türk dizisi

Içi geçmiş obez bir usta, yanında tırım gibi ince bir kadın, çarpık aile geçmişleri ve prime time zamanında yayınlanan abuk yeni bir dizi.

Aşkın halleri isimli diziyi seyrediyoruz ailecek. Halam kısaca olayın örgüsünden bahsetti. Metin Akpınar'ın canlandırdığı karakter Güven Kıraç'ın canlandırdığı karakterin eşi ile daha önce nişanlıymış ve ikisi ortaklık ilişkisindeymiş. Birbirlerine kazık atmışlar, ortak GK MA'nın nişanlısı ile evlenmiş MA'da başka bir kadına aşık olup evlenmiş filan, sonra hayatın iğrenç bir cilvesi olarak bunlar aynı sitede lanet olasıikiz villalara taşınmışlar.

Hayır, herşeyi anlarım da, bu kadar 3. kalite senaryoyu kim yazıyor allahaşkına? Hiç mi karakter yaratımı bilgisi yok bu insanların, projede (!) çalışacak insanların filmografisini hiç mi incelemiyorlar? Mesela Metin Akpınar'ın daha önce çalıştığı dizi Papatyam'daki rolü yine benzer bir pozisyondaydı. Olgun ve yaşlı adam kendisinden daha genççe ve fiziki olarak daha alımlı bir kadınla evli...

RTÜK'ün ekranlarda görmek istediği Türk aile yapısı bu mu? Geçmişlerini her an yaşamak zorunda mı insanlar? Çocuklarının bile birbiriyle yakınlaşmasına izin vermiyorlar; neymiş işi pişirirlermiş, neymiş yakınlaşırlarmış...

Pardon da bu evlilik öncesi yakınlaşma ve birbirini tanıma işlevini ne zaman serbest bırakmayı planlıyorsunuz? Bu ülkedeki kadın ölümleri başta olmak üzere aile içi geçimsizliklerin ve buna bağlı boşanmaların temel sebebi evlenen eşlerin birbirlerini yeterince tanımıyor oluşuyken? Ve bunun da prime time bölgesinde yayın yapan bir TV programında insanlara empoze ediliyor olması. Yazık.

Oyuncular da ayrı bir havada. Iclal Aydın hala eski dizisinin rehavetinde, Ipek Tuzcuoğlu kendisini hala Asmalı Konak'ın Dicle'si. Metin Akpınar içinse Papatyam'dakinden farklı bir rol biçilmemiş.

Bir taraftan da EU ve ABD bölgesinde üretilen sitcomlara yada komedi filmlerine bakiyorum da, eğitim var, eöğretim var, çıkarılması gereken dersler ve dram var. Kendi ülkemdekileri inceliyorum, çarpık ilişkiler, enseste varan iğrenç cinsel partner değişimleri, senaryo için bile olsa yaratılan kirli karakter geçmişleri, özenti hayat biçimleri ve daha nicesi.

Telvizyonda Türk kanallarını izlemeyi bıraktığım için hiç pişman olmadım.

Asus Eeepad TF101'imden gönderdim.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes