Sapkınlığın tanımı mı algısı mı?

Kaos GL vasıtası ile takip ettiğim kadarıyla Yeni Akit yada Taraf gibi gazeteler eşcinselliği hala bir sapıklık hatta sapkınlık olarak tanımlıyorlar. Gazetelerine ne zaman Kaos'u, Lamda'yı yada Pembe Hayat'ı konu eden bir haber basacak olsalar manşette aşağılayıcı ifadeler, sapkınlar, sapıklar, yoldan çıkmışlar...

İlgili zihniyete göre sapkınlığın tanımı 'kendi cinsi ile birlikte olan kişi'nin toplum nezdindeki 'genel' ifadesi olarak şekil buluyor belli ki. Olması gerekense bir erkek bir kadın, mutlu yada mutsuz evlilikler, büyük aileler, geçinemeyen toplum ve geri kalmışlık. Aslında içten içe empoze edilmeye çalışılan da bu. Gözünüzü açmayın, etrafınıza bakmayın, olanlara; gelişenlere, gelişmelere kulaklarınızı tıkayın, evinizden işe işinizden eve aile adamı olun yada evde oturup çocuk doğurun, bakın büyütün. Yakın zamandan beri aslında bizlere dayatılan gerçek bu.

Peki ya sapkınlık... Doğrudan sapmış ve onu yaşam biçimi haline getimiş olan, kimse.

Eşcinselleri sapkın yapan şeyin tanımı nedir? Kendi cinsimiz ile birlikte oluyor oluşumuz mu? Hak yolu dururken bok yoluna gidişimiz mi, yoksa bunu bir türlü içinize sindiremeyip bastırdıklarınızı, dışa vuramadıklarınızı ve gerçek duygu, düşünce ve gerçekliklerinizi ortaya özgürce dökemeyişiniz mi? Nedir sapkınlığın yansıması?

Yaşadığımız gerçekler gözlerinize birer sapkınlık gibi görünüyor madem, toplumun içinde yaşanan diğer gelişmeler ne olarak görülüyor?

Mesela henüz çocuk yaştaki genç erkek ve kız çocuklara tecavüz eden erkekleri ne olarak tanımlıyorsunuz? İğrenç penislerini o küçük bedenlerin açıklıklarına sokarak veya henüz 'masum' olan bedenlerine dokunarak kendisini tatmin edenleri ne olarak nitelemek isterdiniz? Suçu şeytana atıp ramazanda ekmek vererek kendinizi affettirmeye çalışmanız durumu ne oluyor? İnandığınız din, şeytanı dinleme hakkını size tanıyor mu?

İktidarına sahip olamayan, güçsüz, kendisini tatmin etmek için karısını, çocuğunu; ailesini öldüren erkeklerin davranışı lugatınızda hangi tanımlamanın içinde  yer alıyor? Gencecik kadınların sokaklarda öldürülüyor oluşu bir yana, bir insanın bir diğerini kendince haklı gerekçelerle sokak ortasında çekip vurması, bıçaklaması yada soğan doğrar gibi doğramasının zihniyetinizdeki adı nedir? Gerçekten çok merak ediyorum.

Gözümüzün içine baka baka yalan söyleyenleri ne olarak tanımlıyorsunuz? O çok güvendiğiniz dininizi kullanarak tek ayak üzerinde 40 takla atanların tanımı ne? Sömürülmeye, kullanılmaya, itaate zorlanmaya, susturulmaya, dolandırılmaya ve kaybetmeye bu kadar mı meraklısınız ki sesiniz bir tek bunlara çıkmıyor?

Sapkınlık olarak tanımladığınız eşcinsellikten korkuyorsunuz. Tanımını incelemekten, detaylarına inmekten, dünyadaki ve Türkiye'deki tarihini incelemekten, 'ne olduğunu' bilmekten korkuyorsunuz. Çünkü içinizde 'olabileceği' gerçeği ile yüzleşmenin bu dünyada başınıza gelebilecek en kötü şey olduğunu öğretildi size. Eşcinseller hep '' hem 'kaka' oldu sizler için. Etrafınızdaki insanlar size bizlerin birer 'sapkın', 'sapık' ve 'hastalık kaynağı' olduğumuzu empoze ettiler. Genelevdeki kadınlardan kaptığınız bel soğukluğunu gizlemeye çalışırken bile hep bizlere çamur atma derdindeydiniz.

Yaşadığım şeyin sapkınlıkla bir alakası yok. Sadece  benim yaşayış biçimim, hayatıma ve yatağıma aldığım kişi sadece beni ilgilendirir. Ama hem dinin arkasına sığınıp, beş vakit namazda tövbe ediyor oluşunuz sübyancılığın, hırsızlığın, adam öldürmenin yada dolandırıcılığın bir sapkınlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aynayı biraz kendinize çevirmeye ihtiyacınız var. Sapkınlığın kendisi ile mi ilgileniyorsunuz yoksa algısıyla mı? Bana zihninizdeki algısına daha çok yenik düşüyorsunuz gibi geliyor...

3 yorum :

  1. bu konudaki cevabımı blogumun son yazısı ile pekiştirmek istiyorum tatlım

    YanıtlaSil
  2. http://pistisvejanus.blogspot.com/2012/10/osmanldan-gunumuze-escinsel-tarihi-ve_17.html

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes