Cep telefonunun ekranında 'sevimli' yeğen portresine sahip insan modeli

Renkli ekranlı cep telefonlarının icadından günümüze kadar merak ettiğim en önemli şeylerin başında, iki aylık maaş tutarında yatırım yapılan o iPhone'ların, Galaxy S3'lerin yada ona benzer bilimum pahadaki cihazların ekranını süsleyen o aile bireylerinin fotoğrafları gelir.

Genel olarak düşündüğümüzde, kişiselleştirmenin dibine vurabildiğimiz mobil cihazlarımızın ekranında, aptal sırıtışlı küçük yeğenlerimizin ne işi var mesela? Ablanızın yada kardeşinizin doğurduğu ve birer şirinlik muskası sandığınız fakat karganın yavrusundan daha hallice olmayan çocuklar, henüz keşfetmediğiniz doğurganlığınızı mı gıdıklıyor?

Gerçi ben minik ve sevimli yeğenlerin süslediği cep telefonlarını bir yere kadar 'normal' karşılayabiliyorum. Çünkü olayın bir de diğer bir dijital yanılsaması var; binbir özen ile sahte güneş gözlükleri ve saatlerce uğraşılarak yüzüne bakılır hale geldiği varsayılan amele yanığı tenlerin süslediği 'myself' portreleri.

Hiç bir zaman anlayamamışımdır koca koca ekranlı cep telefonlarının ekranına kendisinin bir fotoğrafını koyan insanları. Yetmezmiş gibi bir de takıp takıştırıp, sürüp sürüştürüp vermiyorlar mı o pozları... Canım bu metnin bir yerlerinde maaşının bir kaç katını hiç ihtiyacı olmadığı halde bu teknolojik aletlere yatıran sonradan görme kenar mahelle dilberlerini filan ötekileştirmek istiyordu biraz ya, neyse. Susayım hadi.

Belki de cep telefonumun yada tabletimin ekranına koyabileceğim tek fotoğraf, tumblr'dan filan bir şekilde edinilmiş kıllı, iri yarı ve büyük penisli bir adamın iç gıcıklayıcı bir pozu. Cesaretse cesaret, cûr'etse cûret. Ama genelde, 3. kalite bir kamera ile çekilmiş grenli bir fotoğrafın yerine HD formattaki grafik destekli duvarkağıtlarını görmeyi daha çok sevdiğimi itiraf edebilirim. Özellikle son zamanlarda çıkan ve güneş ışığı efektli olanlar çok güzel.

Şimdi, şu anda kendinize; kendinizi düşünmüyorsanız çevrenizdekilere bir iyilik yapın ve o karga suratlı yeğeninizin yada portreden bakmaya doyamadığınız kendinizin fotoğrafını o ekrandan kaldırın yada kendinizi topluca bir gaz odasına kapatıp boğun. Alternatif olarak yaşadığınız şehre göre koli basili yönünden zengin su da içebilirsiniz, yüksekçe bir köprüden de atlayabilirsiniz yada trafik açıkken karşıdan karşıya geçmeye çalışabilirsiniz.

2 yorum :

  1. ben de önceden yeğen fotoları için ayy amına kodum ne kadar şirinsiniz öyle diyodum ama doğdu. seviliyor arkadaşlar

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes