Rusya'dan işinin ehli kızlar gelecek, kocan gelsin muhakkak.

Sincan'dayız ve ev arıyoruz.

Mekan belli, son derece mutaasıp, dar görüşlü ve kapalı. Yeni insanları görmeye pek alışkın değiller veya halihazırda ucundan kıyısından tanımadıkları insanları apartmanlarına sokmaya niyetleri yok.

Tabii ki karşılarında üstüne yaklaşık yarım beden dar gelen bir gömlekle lacivert penyeden bir şort giymiş, kolunda kalın bir künye ile boynunda gemi halatından hallice bir zincirle 'garip' bir adam.

Annem, sokakta gördüğü her insan öbeğine etrafta kiralık daire olup olmadığını soruyor:

- merhabağğ! buralarda kiralık daire var mığğ? (eliyle kocaman bir daire çizerken)

kadınlar ilk olarak bir ona bakıyorlar, bir bana; anlamaya çalışıyorlar ve sonunda ağızlarını kapattıkları tülbentlerini aralayarak olmadığını söylüyorlar. Haklılar, ben olsam ben de orada ev olmadığını söylerim. Değişiğe ev mi verilir Sincan'da?

Sonunda cadde üzerinde, ikinci katta 3+1 yeni bir daire buluyoruz ve gecenin bir vakti geziyoruz evi. Ev övülecek gibi aslında, yeni filan ama lokasyon belli...

Ev sahibine ulaşana kadar aşmak gereken onlarca kişiden ilki evi gösteriyor, burası böyle, şurası şöyle ve bombayı patlatıyor tıpkı diğer insanlar gibi: aile mi oturacak?

Hayır hayatım aile oturmayacak, biz burada güzellik merkezi ve masaj salonu açmayı düşünüyoruz. Rusya'dan işinin ehli kızlar gelecek, onlar Sincan'a yeni bir soluk getirecek. Kocan gelsin muhakkak, yaşamadığı hazlar yaşayacak.

Ömür törpüsü resmen lokasyon, kadını da erkeği de öküz gibi bakıyor askılı atletine, şortuna. Ayol tabi aile oturacak, bekar olsam, yalnız olsam Sincan'da ne işim var?

4 yorum :

  1. Ben 4 sene Ankara okudum. O zamanlar uzun saçlı, sakallı, küpeli bir herif olduğumdan Ankara'da iki yere hiç gidemedim:
    Gazi Üniversitesi biiiiir
    Sincan ikiiiii

    : )

    YanıtlaSil
  2. ikisinde bişiy kaybetmiş sayılmazsın :D

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. :)

    Geçen sene ben, erkek kardeşim ve kardeş gibi olduğumuz en yakın erkek arkadaşım ile birlikte aynı evde kalmaya karar verdik. Ankara'da üçümüz evleri geziyoruz. Her şey iyi hoş. Evi kiralamaya gelince kızlı-erkekli mi kalacaksınız? diye bir soru geliyor. Yok diyoruz. O zaman başınıza aile büyüğü gelecek diyorlar. Ona da yok diyoruz. Ailemiz yurtdışında yaşıyor. Tabii ev sahibinin, emlakçının yüzü düşüyor biz böyle deyince. Sonra birçok ev sahibi kardeşim ve arkadaşımın vücudlarındaki, kıyafetlerinin izin verdiği ölçüde görülen dövmelerine laf söylemişti. Dövmeler içinde nasihat dinledik. Benim dövmem giydiğim kıyafetten görünmeyince bir şey söylemediler bana. :)
    Hem ev kiralayamadık. Hem de bol bol nasihat dinledik, kızla-erkek aynı evde kalmamalı diye. Gözünü sevdiğim Ankara'da ev kiralamak ayrı zor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle insanlar hayatımızdan defolsun, azalarak bitsinler filan...

      Sil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes