Bu gece ölecek olsan, bazı şeyleri söylememiş olmanın pişmanlığını yaşar mısın?

Emrah'ın blogundan mim çaldım. Oğlanın blogunu takip edin, hatta bu mime yanıt yazın fln.

Bu gece öleceğinizi bilseniz bazı insanlara bazı şeyleri söylememiş olmanın pişmanlığını hisseder miydiniz?
En çok, sevdiğim insanlara onları sevdiğimi bir kez daha söyleyemeden ölmekten korkar oldum bu aralar. Geri kalanlar, herhangi birşeyi hak etseler zaten söylerdim sanırım. Pişmanlığını duyacağımı sanmıyorum.

Günün birine çocuğunuzun doğduğu hastanede bir yanlışlık yapıldığını ve çocukların karıştığını öğrenseniz, kendi çocuğunuzla sizin büyüttüğünüz çocuğu değişir miydiniz?
Çocuk doğduğunda düşünsek? Şaka bir yana, iyi bir aile olmanın başlangıcının doğum olduğunu kabul etmiyorum ben. İyi bakıp görecelik olarak 'iyi' biri hale getirildiyse ve ben de ona iyi bakabiliyorsam, değişmek istemem gibi geliyor şimdi.


Hayalinizi süsleyen bir yerde bir hafta tam pansiyon, harika bir tatil için uçan bir kelebeği yakalayıp ayaklarını ve kanatlarını koparır mıydınız?
Kendi keyfime hizmet etmek ve kalıcı olmayan bir çözüm, hangi boyutta olursa olsun bir hayata son vermemi gerektirmiyor. Çalışıp kazanıp, kendi çabalarımla istediğim zaman ve istediğim yere tatile gidebilirim daha sonra. Belki o kelebek de benimle gelir ve yalnız kalmamış olurum.

Bir yemeğe davetlisiniz ve önünüze tanımadığınız bir yemek konuyor. Tuhaf haline ve pek iştah açıcı görünmemesine rağmen tadına bakar mıydınız?
Boğazına düşkün biri olarak, kesinlikle bakarım.

Sevdiğiniz biri için yalancı şahitlik yapar mısınız? Örneğin bir yayaya çarptığında direksiyonda dalga geçmesine rağmen çok dikkatli kullandığını söyler miydiniz? (anne, baba, eş, sevgili)
Verdiğiniz örnekler, hakkında direk olarak şahitlik yapsanız bile şahitliğiniz şahitlikten sayılmayacak olan kişileri kapsıyor. Bunların haricinde pek sanmıyorum birisini kurtarmak için bir başkasını feda edeyim.

Yetişme tarzınızda değişiklik yapma imkanınız olsa neyi değiştirirdiniz?
Daha az detaycı ve biraz daha az mükemmeliyetçi olmayı çok isterdim. Tabii bir de memur bir aileden gelmenin verdiği mutlakiyetçiliği törpülemekte fayda var.

Eviniz ve içindeki eşyalarınız yanıyor. Ailenizi, kendinizi ve köpeğinizi kurtardıktan sonra bir kez daha içeri girme şansınız var. Ne kurtarırdınız?
Pom'un tişörtünü ve bana aldığı oyuncak balıkları. Çünkü hala onlara sarılıp uyumak gibi vazgeçemediğim bir alışkanlığım var.

Yarın sabah başka birinin kimliğinde uyanma ihtimaliniz olsa bunu değerlendirir miydiniz? Kimi seçerdiniz?
Benim bazen uyumadan önce dilediğim şeylerden biridir bu fakat iki ayrım çıkıyor karşıma: ya istediğim biri olacağım yada değişmek istediğim için değişeceğim. İlki hepimiz için daha kârlı görünüyor fakat asıl ikincisinden korkuyorum. Reenkarnasyonla ilgili bir mim yazmıştım, orada başka yaşamlarımızda yalnızca insan olmayabileceğimizi söylemiştim. Ne olarak geleceğimi bilmemek beni düşündürür. İlla birisini seçemem çünkü her insanın kendine göre artıları, eksileri var, olumlu ve olumsuz yanları var. Ben kafamda kurduğum ve belki de daha önce hiç ifade etmediğim özellikleri taşıyan ve çevresinde talep ettiğim koşullara sahip olmuş adamı canlandırmak isterdim açıkçası.

5 yorum :

  1. Senden mim çalmayalı uzun zaman olmuştu :D Beğendim bunu belki üstüme alınıp cevaplarım :D

    YanıtlaSil
  2. Bloglardan birinde bu mim'i görmüştüm hatta benim mim'in izini görürken görmüştüm evet. Ve hoşuma gitmişti bir ara alıp cevaplayayım diye. Tabii ki mim'i alırken senin blogu kaynak göstermicem başka bir blogtan alıcam :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki de benimkini göstereceksin rezil cybers :D

      da

      senin bloguna biraz ağır kaçmasın bu konu?

      Sil
    2. loool senin blogun kadar hafif değilim canım tam da bizi ilgilendiren sorular mevcut ağır kaçmaz :D

      Sil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes