Bugün size çirkin bir itirafta bulunacağım.

Bugün size çirkin bir itirafta bulunacağım.

Hayır, cinsiyet değiştirmeye yada azılı bir CD olduğumu açıklamaya karar vermedim.

Henüz.

Yeni başladığım işle ilgili, dürüst olmayan bir aktivite içindeyim yaklaşık bir aydır.
Sosyal medya üzerinden bir e-ticaret pazarlama girişimini geliştirmek üzere çalışıyorum. Bu amaçla, satana kadar herşey mûbah gibi dinsel temelli ve bana göre de son derece ahlaksız yollara başvuruyorum.


İnsanın istemediği tüy dibinde bitermiş misali.

Facebook'ta, kendi ismimle sahip olduğum ve xCoach olarak açtığım hesaplarımdan farklı olarak bir tane daha hesabım var. (itirafın ilk kısmı buydu.) İşin bana göre ahlaksız olan kısmı ise (ikinci kısmı geliyor), bu profilin ortalama bir üniversite öğrencisi görünümlü kızın fotoğrafını barındırıyor oluşu. Tumblr'dan buldum ve kadınından erkeğine kadar pek çok kişinin ilgisini çekmesi için ses getirecek bir profil yarattım. Kontroversiyel imgeler tavan yani. Başarılı da oldum galiba.

Bir çok kadın, anne ve bebek, kozmetik ve sohbet - tanışma gruna üye oldum o profille. İnsanlara, sattığım ürünlerle ilgili tavsiye veriyormuş gibi yapıp pazarlama aktiviteleri yaratmaya çalıştım. Bazen işe yaradı, bazense yaramadı.

Gelelim bu içler acısı iğrenç yakarışın ardından, insanların kendi standartları içinde azıcık yüksekte kalan bir kadına, sanal bir ortamda nasıl davrandıklarına.

En komiğime giden de işi gücü facebookta vakit öldürmek olan genç - orta nesil kadınların paylaştıkları. Anca event organize ediyorlar, birbirlerine gidip pasta - börek yiyorlar, çocuk gezdiriyorlar ve doğal olarak popiş büyütüyorlar. Bebişlerse gündüz kreşte, gece kocada. Çocukları da ne kadar sevdiğimi yakınen bilenleriniz var. İçlerinde, handmade ürünlerle geçim imkanı yakalayanlar da yok değil. Onları tebrik ediyorum. Yararlı olmaya gayret etmek güzel bişey.

Fakat, erkeklere gelecek olursak.

Abi, neden böylesine abazasınız siz? Facebook profilinizin güvenlik ayarlarını bile kontrol etmeden neyin askıntı olma çabası bu? Tanışabilir miyiz x'cim, merhaba y, çok güzelsin z. Farkında mı değilsiniz bilmiyorum ama profillerinizin çoğu, kendinize dair pek çok bilgiyi açık ediyor. Evli olanları mı ararsınız, çocuğuyla olan sevgi yumağı şeklindeki fotoğrafını kapağa koyanları mı, libidosu tavana vurmuş, mesaj paneline boşalacak kadar azgın olanları mı, yoksa genç sevgili arayıp onun benim yarattığım profil olduğunu sanıp daha dün bir bugün iki demeden sahiplenenleri mi?

Hatta, sayfayı doğrulamak için verdiğim şirket hattına 'slm' diye mesaj bile attılar.

'Tanıyamadım pardon?' demekle yetindim.

Ayol bi kere çirkinsiniz, ne tanışması? Kıllı-göbekli, takım elbiseli, kaybedecek şeyleri olan rugan ayakkabılı erkekler, iş adamları, karizmetik afetler nerede?

Fotoğraf istemeler, sevişme talepleri, acı kahve içme hayalleri? Ayol daha dün Lady Gaga'nın konserinde kendimizden geçmişiz (yani geçmişsiniz), nerden çıktı bugün bu oryantal detay? Kafe mi sandınız profilimi, yada istemeye mi geliyorsunuz, hayrola?

Neyin kafası la bu?
Gerçekten böylesine kolaylaştı mı hiç tanımadığınız birine enteresan teklifler etmek?

Yada şeyi tartışalım,
neden böylesine yalnızsınız?

7 yorum :

  1. Geçen aylarda biri blogdan mail atıp seni s..menin bir imkanı yok mu? gibi bir şeyler yazmış gelen mailde kullanılan mail adresini kopyaladım, facebook'da arattım hop şak diye çıktı adam karşıma, kelli felli 40 lı yaşlarda hem de bir ilkokul'da müdür yardımcılığı yapıyor...

    Önce güzel bir kartvizit oluşturdum, Av. bilmem ne bilmem ne, hukuk bürosu, İsme özel bir de mail adresi aldım gmail'den... Yazdım sayın ... bey şu mailinize istinaden müvekkilimin acacak olduğu dava uyarınca kişisel bilgilerinize ulaşmış bulunmaktayız. Lütfen kimlik doğrulaması için aşağıda yer alan numaralardan tarafıma acilen ulaşınız.

    Sonra ulaşılmadı tabi ama bütün facebook hesapları, twitter hesapları üzerinden adam yok oldu 1 gün içinde...

    Bu kez isimle arattım buldum kendisini... Altını doldurdu yok ben değilim yanlış olmuş, yeğenim kurcalamış, evli barklı adamım ne işim olur öyle şeylerle filan gibi geri dönüşler oldu... Sonra o profiller de silindi tabi...

    Her yerde karşılaşmak mümkün böyle tiplerle...

    YanıtlaSil
  2. Senden de ayrıca korkulurrr :D


    Iyi etmişsin. Hak ediyor bazıları böyle şeyleri.

    YanıtlaSil
  3. Bu tipler karşısında nüfuzlu tanıdıklarım var havası yaratmak her zaman işe yarar :)

    YanıtlaSil
  4. Öldüm gülmekten hem senin yazını okurken hem de ilk gelen yorumu okurken. :D Tamam kızı beğendin yürüyeceksin bir selam yaz bir yerden tanışıyor muyuz diye çok bariz bir yalan at. Mesaj kutusuna neden boşalır insanlar anlamam :D

    YanıtlaSil
  5. içindeki iflah olmaz kadını sahte face açarak ortalığa çıkarmışsın yeme bizi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaha. yeminle böyle bi boku atsa atsa cybers atar bana diyodum yazıyı yazarkennnnnnn :D

      Sil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes