Bayan Tiffany, xCoach'la Derin Muhabbetler'in ilk konuğu...

Uzun zamandır kafamda olan ve şekillendirmek için çaba sarf ettiğim xCoach'la Derin Muhabbetler bölümünü, hayata geçirdim ve bölümün ilk konuğu, transkad.in blogunu yazan Miss Tiffany. Onunla blogu, yazacakları, yaşadıkları ve yaşayacakları konusunda biraz sohbet ettik, tabii ki dijital olarak.

Yazışmalarımız trilyonlarca saat sürdü, metnin temize çekilmesi ise binlerce. Sonuçta ortaya aşağıdaki gibi bir metin çıktı, umarım işinizi görür.

Böylece, kendi kendime sorduğum soruların başka insanlarda nasıl durduğu konusunda da fikir sahibi olup deneyim kazanmış oluyor olacağım (dik yakalı beyaz gömleğinin önünde kollarını kavuşturup oturmuş IK direktörü hanım yapmacıklığıyla)

Aşağıda bu metnin tamamını okuyabilirsiniz, keyifli dakikalar.


İlk önce rumuzumuzla başlayalım. Miss Tiffany nedir, kimdir, kimden gelir?
Miss Tiffany bir güzellik yarışması ismi, uluslararası yapılan trans güzellik yarışmasının eski adı (sanırsam)

Yaşadığın toplumun içinde sana biçilen rol nedir?
Cinsiyet geçişime başlamadığım için malesef erkek. Ama Sırma gibi saçlarımla sakal kesip dar şeyler giyersem baya bi hanımefendi :)

Ailenden, çevrenden yada hayatına belirli bir süre için girmiş herhangi birinden 'erkek' gibi davranman gerektiğine dair bir tenkit, eleştiri yada ucu herhangi bir boyuttaki şiddete dayanan etkileşim gördün mü?
Birkaç kere küçük eleştiriler aldım, fakat kimseye boyun eğecek Değilim. O kişilerle arama mesafe koymak çok iyi bir ders oluyor onlara. Kimseyle var olmadım ki arkadaşlıkları öldürsün beni, Muhtaç Değilim, Özgür ve güçlüyüm Şükürler olsun ki...

Bizlere rol olarak gösterilen kalıpların dışında kalmak, sence nasıl bir şey? Mesela toplum tarafından neredeyse herkese dayatılan 'erkek' kalıplarının dışına çıktığında neler hissediyorsun?
Ay valla tedirgin oluyorum ne yalan söyleyim. Kendim olmanın tadını da çıkaramıyorum ki :( ha, ama bir lgbti ortama girersem orada gururla duruyorum işte :)

Peki ya kendine biçtiğin rol?
aaaa soru mu o ayol :) tabiiki de kadın.

Şu anki cinsiyet rolünden farklı olarak, kendini nasıl bir kadın olarak hayal ediyorsun? Fiziksel ve ruhsal olarak nelerin değişeceğine inanıyorsun?
Öyle çok ultra farklı birşey değil, Varolan göğüslerim iyice büyüyecek ve kıllarımdan arınacağım. Yüzümden de memnunum, kendimle barışığım. Tabi ALIN bölgeme ve yan taraflarına yapılabiliyorsa saç ektirip yuvarlak ve küçük bir alına sahip olabilmeyi isterim. Ama cinsiyet geçişinin en büyük etkisi tamamlanma ve rahatlama(sanki tuttuğun nefesi bırakırmışçasına) olacaktır bana.

Kadın olarak rol model aldığın bazı ünlüler vardır herhalde (hepimizin olduğu gibi). Kimlerin hangi yönü sende de olsa iyi olur?
Gisele Bündchen. Her Kadından çok daha farklı o :) ay düşünsene, kendine ait, senin isminle bir iç çamaşırı markası var ve ürünleri de oldukça kaliteli :) victoria's secret bile herkesin Ağzına düşmek üzere... Bir de bu kadın manken ama bin sinclar ile oldukça güzel bir hit çıkarabiliyor.

Yaşadığın çevrede, şu ana dek karşılaştığın en iyi davranış nedir?
Popüler olmam geniş arkadaş çevrem, aranılan biri olmam :) sevilmem... Aslında zamanı geldiğini hissedersem rahatlıkla Hayatımı bir kadın olarak yeniden kurabilirim. Cesurumdur da :)

Transkad.in adresinde yayın yapan bloğun oluşum hikâyesinden biraz bahseder misin?
Gey bloggerlar lgbti olarak açık ara çok sayıdalardı. Fakat blogger olan ve cinsel kimlik hakkında detay veren bir trans kadın yoktu. Bir abla olmak istedim diğer trans Kadınlara. Ayrıca lgbti olma halinin sadece camiamız Arasında kalmamasını, heteroseksüellerin dünyasına da açılabilmeyi, Varolan cehaleti giderebilmeyi de amaçladım. Böylece hem ben hem de diğerlerimiz için bir nebze daha yaşanabilir bir Türkiye yaratmak istedim. Kendimi de düşündüm yani.

Blogunda en çok neleri okuyacağız?
Trans kadınlarla ilgili herşey ;) bir Niş blog olarak görüyorum kendimi.

Yazarak, çizerek, söyleyerek birşeyleri değiştirebilecek miyiz sence?
Değiştirebildiğimizi düşünüyorum, geribildirimlerin oldukça olumlu. Ben sadece blogda da değil, radikal blog ve onedio.com da da içerikler paylaştım ve paylaşmaya devam edeceğim.

Ne tür müzikleri kimlerden dinliyorsun?
House, club, mix :)

Ne tür filmler seversin?
Ayyyy film deme banaaa bir ekrana kilitlenip kendimi hipnotize eder gibi hissediyorum.

Bugün, geleceğin için endişe duyduğun en büyük problemine?
Zamanlamamı iyi ayarlamazsam açıkta kalma korkusu. Hayatın içinde güçlü ve öncü bir birey olarak yer alamama korkusu.

Yaşam alanlarımızı korumak için ne gibi davranışlar sergiliyorsun?
En basitinden elimde ÇÖP varsa 1 km bile olsa elimde tutar ÇÖP kutusu gördüm mü öyle atarım, yiyemediklerimi hayvanlarla paylaşırım ve çimlere basmam :)

Çöp atmaya indirgeme olayı :) Trans yada lgbt olmakla ilgili yaşam alanı koruma modüllerinden bahsediyorum.
Lgbti yaşam Alanına gelince, heteroseksüel ama tüm "farklılıklara" saygılı, olgun ve elit bir erkek ne yapabilirse onu yapıyorum. Gezi Park'ı ve sonrası harekette lgbti haklarını da savunabilmek kolay geldiğinden ötürü daha rahatça fikirlerimi beyan edebiliyorum. Homofobik transfobik esprilere tepkimi Açıkça koyabiliyorum ortaya. Lgbti konulu yaptığım bir ödev var, ona referans gösterebiliyorum Söylediklerimi. Cinsiyetçilik yapan insanlara da muhalifim, lafımı da sakınmam.

Kabul ettiğin halinle daha mı bütünsün daha mı dağınık?
Kabullendikten sonra gizlemek daha ağır geliyor, gizlemek zorunda kalmam... Öyle yani. Bir de zaten içimdeki kadını tanımlamadan Yaşadığım bir hayal Dünyam var, o beni ayakta tutuyor, dışarı karşı hep pozitif tutumlar sergiliyorum :)

Türkiye gibi erkek egemen bir toplumda, bir erkeğin, erkek bedeninde kendini kadın hissetmesi, hissetmeyenler tarafından nasıl algılanıyor?
Erkek zannedilmek, erkek ayartmak ya da seks işçisi olmak için kadınlığa yamandığımızı düşünürler. Ha bir de, erkek bedeninde kadın derler ki bedenimiz bizi erkek yapmıyor. Aslında zaten yine kadınız, kadın kadddın KDNN :D ha bir de erkekliğe ihanet...

Önemli olan ve kalıcı olmasını istediğin ne var?
Değişimlerin hızlandığı bir Dünya'da sadece sağlığımın kalıcı olmasını isteyebilirim :) gerisine direnmek insanı yıpratır.

Pencereden bakınca ne görüyorsun?
Kurtuluşumun ümidi.

Hayatında biri var mı? Nasıl biri, onun en çok hangi taraflarını seviyorsun?
Aşık Olduğum biri var, bloğumda ona şiir de yazdım, onun ben var ya :) Herşeyimi seviyorum. Ama HERŞEYİNİ. Aşk işte

Çağın yakalanıp bugünün ihtiyaçlarını yarın da karşılanabileceğine inanıyor musun?
Kendim için bunu yapabileceğime inanıyorum, fakat diğerleri için sadece soru işaretlerim var. Ama yaşayabilmek istiyorlarsa Değişimin akışına kendini teslim etmek zorundalar.

Artık eskisi gibi tanımlamadığın neler var?
Zavallı yalnız biri değilim, istersem dışlanmayabilirim.

Bu dünya kimin?
Benim olacak BENİMMM :) Ama şu an sayısı az kodamanların elinde, devletlerin değil.

Yol göstericilerin kimler?
İç sesim, yüksek benliğim. Başkasına ihtiyaç duymamalıyım, kendime yetebilmeliyim.

Benim için, kafanda estetik bir erkek / kadın inşaası yapar mısın?
Kadın olarak, uzun bacaklı, fit bedene sahip, şık giyinmeyi bilen, saçları bakımlı bir tip
erkek ise, heybetli sakallı cömert ve şefkatli.

Ne tür erkekler/kadınlar ilgini çeker?
O estetiğe uyan herkes ilgimi çeker. Düşünce dünyamızın uyumuna bakar sonrası.

Bilime verilen destek neden azaldı?
Cahil bir toplum çok daha kolay yönetilir :) Diktatörlük en çok bilimi geri ülkelerde tutar. Isyan ORANI azalır.

Günah kavramının tanımını yapar mısın?
İnsanlık denilen kavramın içinden çıkmak, kötü niyetli ufak ufak işlere girişmek, cinsel-dini-etnik bir kimliğe zulüm etmek.

5 yorum :

  1. Çok güzel bir sohbet olmuş. Okurken keyif aldım. :)

    YanıtlaSil
  2. Miss Tifanny: Ne yazmış, neden bahsetmiş diye son dönemlerde çokça takip ettiğim. Kendine özgü konularla şahsi fikirlerimin doğruluğunu sorgulatan ve tanımış olmaktan çok mutlu olduğum blogger... Blog camiasının en büyük açıklarından birini hakkıyla kapatmış olması başarısını katlıyor. Takipteyiz :) Sorular iyiydi gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorular için teşekkürler Bayım :)
      Bayan Tifanny'de iyi yanıtlar verdi :)

      Sil
  3. Bu kadın hepimizi şaşırtacak gibi bir his taşıyorum. Dur hele, izleyelim bakalım; neler edecek :)

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes