Cybers, içini Derin Muhabbetler'e döküyor - Bölüm 1

e-disco.net'ten kader yoldaşım, çok sevgili arkadaşım (?), internetteki en popüler LGBT bloglarından birisini yazan (burada kıskançlıktan çatlıyorum) O Gay Bende, yepyeni rumuzunu seçmeden önce bana şık ve detaylı bir röportaj vermeyi kabul etti (yoksa elimde otogarda p olurken gizlice çekilmiş fotoğrafları olduğundan değil).

Bolca madilikle dolu, birbirimize laf soka soka ettiğimiz sohbet, gereğinden fazla uzadığı için ikiye bölmeye karar verdik.

O Gay Bende'yi daha iyi tanımak ve onun hakkında şimdiye kadar hiç bilmediğiniz kirli gerçeklerle yüzleşmek için bu röportajı kaçırmayın.


Cybers ile başlayalım... Nereden geliyor cybers rumuzu?
Cybers rumuzu kıskanılan bir rumuz idi :D biliyorsun e-disco'da yapılan enler yarışmasında "en beğendiğiniz nick" dalında yazanlar olmuş idi. Nereden geldiğine bakarsak internetin ilk keşfi ile -lol- mirc gibi chat programları bir anda patladı tabii bu patlama ile cybersex (sanalseks) patlaması da yaşanmış oldu :D ben cybersex teki -ex kısmını attım. Eh ortamımızda sanal ortam olunca Cyber-s nickini kendime seçtim.


Seninle ilk tanışma hikayemiz, Türkçe yayın yapan en iyi eşcinsel forumlarından birisi olan e-disco.net'in sonlarına doğruki parlak zamanlarına dayanır. Nasıl tanıştın orayla?
Konumuz blog ve bloggerlık ama madem sordun cevaplayalım :P. Ben e-discoya 2005 yılında üye olmuştum. Disco da zaten 2004 yılında falan kuruldu. Herkesin burun kıvırdığı varoş bulduğu ama mutlaka birer tane hesapları bulunan gabile.com sitesinin forum kısmıda vardı. Forum kısmında 2 sene kadar adminlik yapmışlığım vardır, gabile.com'un kurucusu baysanal ile iletişim içerisindeydim zaten, daha sonra forumun cılkı çıkınca sadece okuyarak takip etmiş olduğum, yazılarını ve yorumlarını beğendiğim e-discoya üye olmaya karar verdim. Böylece gabilenin forum kısmını kendi haline bıraktım :)) e-disco benim ve bir çoğumuz için okul oldu. Her akşam mutlaka online olurdum. Daha sonra forum olaylarının modası bitince ve konuşulacak her şey konuşulup doyuma ulaşınca forumda bitmiş oldu ://


Sana ne kattı e-disco.net?
Şu an blogumdan yapmaya çalıştığım bilgilendirme olaylarını ilk orada keşfettim. Kendimi ve eşcinsel ortamı tanımam, kendimle daha barışık olmamı sağlayan yer orasıdır dersem abartmamış olurum.


İlk geldiğim günkü dram dolu iç döküşümü düşünecek olursan eğer, o günden bu güne kadar bende değişen neler var?
O günlerde foruma nasıl geldin açıkçası hatırlamıyorum :D. Ama bir kevaşe olacağın o günlerden belli idi. Clubber 1 sen 2 ahahah :D blog olayları forumda da baş göstermişti. Benim bile bir blog denemem var o zamanlardan kalma :D funky falan vardı, senin de vardı sanırım o  zamandan bu zamana ve ayakta kalan bir tek senin blogun var sanırım :))


En kalıcı blogger'ın kim olduğunu kabul ettiğin için teşekkürler Cybi. En iyi arkadaşım bu 
aralar sensin.


e-disco.net'te kendine örnek aldığın biri var mı, sen birilerine örnek olmuş musundur?
Yok. Ben nev-i şahsına münhasır bir üyeydim :)) Bir çok forum üyesi gibi büründüğüm bir rol-model yoktu o yüzden birilerine örnek olduğumu düşünmüyordum, kendim olarak vardım hep ;)


Ayol Mualla var ya? Mualla ile aranızdaki ilişkinin seviyesi nedir, onda ne buldun?
Ah ah muallam, o avatarı halen gözümün önünde, yapmış olduğu radio programı halen kulaklarımda, patlıcan soyarken benim aklına geliyor olmam, funky ile çatırtayan ve nihayet biten ilişkileri :D teselliyi benim kollarımda ve penissssgasf öhüm evet ne diyorduk bulması :D Lakin bu röportajı okuyanlar neyden bahsettiğimizi bilemeyeceğinden dolayı forum çemberinden çıksak diyorum :)


Kendini nasıl keşfettin?
Topum inşaata kaçmıştı. :P 4-5 yaşlarıma kadar inemiyorum o zaman neler hissediyordum falan ama ilkokul 1. sınıfta sıra arkadaşım Ömer vardı. Elimi Ömer'in poposunun altına koyardım (o.O) bu hoşuma giderdi ve neden yaptığımı bilmezdim o da ses etmezdi :D şimdi düşünüyorum da neden öyle bir şey yapmış olabilirim bilmiyorum :P. Ayrıca sınıf öğretmenimizin oğluna aşık olmuştum tabi o zaman onun adının aşk veya hoşlantı olduğunu ve neden böyle olduğunu bilmiyorum.  Onunla arkadaş olma isteği, adını ezberlemem, o top oynarken onu izlemem falan adı Ufuk idi ve 3. sınıfa gidiyordu benden 2 yaş büyüktü yani. Bu hislerin adını tam olarak koymam ise "bir erkeğin başka bir erkekten hoşlanabileceğini ve bunlara da homo dendiğini" öğrendiğim an olmuştur. Hatta homo yu unutmamak için OMO dan aklıma gelsin diye aklıma not etmiştim ahaha homo-omo adlı yazımda da mevcuttur bu olay.


Keşif sürecinde sana örnek olan kimler vardı?
Bu süreçte yanımda birileri yoktu ama benden 1 yaş büyük olan komşunun oğlu ile seks konuştuğumuz zaman homo, lezbiyen, hetero kavramlarını ondan öğrenmiştim. Başka bir erkeğe ait 5. sınıfta sınıf arkadaşımın bir birimize pipilerimizi gösterelim mi (o.O) demesi üzerine okul tuvaletine gidip arkamızı dönüp pipimizi çıkardıktan sona 1-2-3. diyerek bir birimize dönerek göstermiş olduğumuz bamya haricinde :D görmüş olduğum 2. penis ona aittir hem de ereksiyon olmuş halde :O ayrıca porno dergilerinde de kadın resimlerinden çok erkek resimleri ilgimi çekiyor idi. (lan blogumda yapmadığım çoğu itirafı burada yaptım aaaa)

Blog yazmaya ne zaman ve nasıl karar verdin?
Forum olayının bitmesi ile internette bir boşluk doğdu benim için bir şeyler okumam lazımdı eşcinsellik üzerine. Daha sonra bazı blogları okumaya başladım. Aklımda kalan tek blog Ali abinin blogu idi. Bir biseksüelin hayatımı yaşamımı anılarımı öyle bir ismi vardı hattı bak ismi aklıma gelmedi. Daha sonra önceden de bir blog denemem var ben neden eşcinsellik üzerine yazmayayım dedim ve 2010 yılının Aralık ayında blogumu açtım.


Cybers'in O Gay Bende; gibi bir kullanıcıya dönüşümü nasıl gerçekleşti?
İşte burada blog adının nereden geldiğini de anlamış olacaksınız. Blogumdaki ilk yazımda da belirttiğim gibi. Karşılaşmış olduğum özellikle facebook profilleri, gabile, manjam vs gibi sitelerdeki profiller, eşcinsellik üzerine yazılmış yazılar falan canımı sıkmıştı. Eşcinsellik yanlış lanse ediliyordu çoğunda, milletin kafasında bazı kalıplar vardı o kadar. Ben de bu kalıpları yıkmak istedim kendimce kelebek misali. 1 kişinin kafasında bile farkındalık yaratırsak ne mutlu. Böylece O gay ama ben de gayim ve hepimiz bir değiliz kafası oluştu bende. Daha sonra örnekler vererek o gay ve bunları bunları yapıyor, söylüyor, düşünüyor ben de gayim ben de şöyle düşünüyorum diyerek böyle bir farkındalık yaratayım dedim ve isim oluşmuş oldu :)


Kendine biçtiğin cinsiyet rolün nedir?
Bir erkeğim ve gerek cinsel, gerek duygusal olarak yine bir erkekten hoşlanıyorum.

Röportajın ilk kısmı, Cybers'ın ufak çaplı bir sinir / koli krizi geçirmesi sebebiyle burada sona eriyor. Röpoırtajın devamını önümüzdeki günlerde yine her bir sayfasından kalite damlayan blogumda okuyabileceksiniz.

6 yorum :

  1. teeeeeee 2014 yılının bilmem kaçıncı ayında yapmış olduğumuz muhabbeti şimdi mi yayınlıyorsun? (buradan blogunun güncel olmadığı ortaya çıkıyor lol) senin blog halen ayakta dedirtmek için ise "söyle yoksa önünde soyunurum' tehditinden hiç bahsetmemişsin, o manzara ile karşılaşmamak için :D ne dedinse söyledim :P

    + en tepede bloga ait link de vermemişsin, biraz zaman geçsin kendi blogumda da yayınlarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şükretmiosun da.
      bi de üstüne günlük ziyaretçi sayısı 1000'lerle ölçülen bi blogdan backlink istemio musun...
      şıllıklığın bu kadarı ayol.

      :P
      ekledim linkini rezil şey :D
      xoxo

      Sil
  2. Bayıldım cevaplara. Çok içten ve güzel bir muhabbet olmuş. Yüzümde kocaman bir gülümseme ile okudum. :)

    Ama bazı soruları ve cevapları anlamadım. Onların için stalkerlık yapacağım. :D

    Devamını bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açıklarım sana hangileriyse :))
      cybi iyidir ya. nadir diş geçirebildiğim yazarlardandır :D severim kendisini :D

      Sil
  3. Benle de roportaj yapsaniza ya, geri doneyim suralara artik!

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes