Haksızlığın karşısında

Haksızlığıa uğradığım düşündüğümde, bana o haksızlığı yapan kişiye karşı daha büyük, daha acımasız, daha yıkıcı ve onun canını benimkinden daha çok yakan başka bir haksızlıkla karşılık vermek istediğim doğrudur.

Bu hemen hemen hepimizin her an hayatın içinde karşılaştığı ve güçlünün güçsüze karşı gösterdiği güçlülük varsayımına karşı çıkıştan ve bir birey olmanın verdiği insani savunma davranışından başka bir şey değil.

Aynı zamanda yüreklerimizi yaralayan, birbirimizden uzaklaştıran, nefret tohumlarımızı eken ve büyüten, bundan içten içe çıkar sağlayıp kırgınlıklarımızı ve yılgınlıklarımızı besleyen saçma sapan bir davranış deneyimi.

Hayatındaki tek başarısı, bir süreliğine başka bir ülkeye gidip orada da kendi tembelliği yüzünden tutunamamış olan birileri çıkıp size yaşadığınız haksızlığa karşı gösterdiğiniz tepki karşısında "bo tok son hoksozloğo oğromoyosoon" diye çemkirebilir. Evet, üzerinden haksızlığın ağırlığının geçmediği kimse pek yok fakat, gelecekte de böyle olacak diye bir şey de yok. Durmaya başlamalı.

Kimsenin kimseye hiç bir koşul altında kötü davranmaya ve ona kendini kötü hissettirmeye hakkı yok. Kendinizi savunun.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes