Niye başarılı olamıyoruz?

Hepimiz hayatımızın her bir anında en az bir kez kendimize bu soruyu sormuşuzdur: Neden başarılı olamıyoruz?

Kavramsal olarak değil de kişilik olarak basit, insan ilişkileri bakımından sığ, iletişim kabiliyetleri açısından yapay ve karakteristik olarak ucuz olmanızın ve etrafınızdaki insanların da birer aynanız haline gelmesinden mütevellit teorik yakarışlarla süslü başarısızlıklarınız konusunda bireysel olarak yapabileceğim yegane şey, sizin için bir kaç tane kişisel gelişim ve amatör psikoloji üzerinde yayın yapan web sitesinin linkini paylaşmak.

Kişiliksizseniz, ilişkilerinizde mi(ğ)de bulandırıyorsanız, iletişim kurarken karşınızdakini irite ediyorsanız ve bütün bunları pahalı kıyafetler, Santoni'den yada Leffot'tan alınmış iskarpinler ve kokusu 66 katlı plazanın giriş katından itibaren yayılmaya başlayan burun deliklerini yakan parfümlerin içinde yapıyorsanız, bence başka bir gezegende başka bir yaşam dilemek üzere iki dizinizin üzerinde tanrıya yakarabilirsiniz.

Ama tabii, bir yandan da hayatın bir yönünde bu vasıf(sız)lıklarınızı keşfetmek için harcayacağınız zaman dilimini instagram'da fotoğraf like'layıp twitter'da ona buna laf geçirdiğinizi sandığınız zamandan kısmanız gerekecek.

Kurumsal başarısızlıkların temelinde ise, yazarken tahammül sınırımı ziyadesiyle zorlayan ikinci paragraftaki anektodların kapasite olarak bir miktar evrilmiş halleri yatıyor.

Aldığınız işi teslim edemeyecek kadar basiretsizseniz, ağzınız çok laf yaparken parmaklarınız ona oranla daha az iş yapıyorsa, bir çok iletişim aracı elinizin altında ve bedelsizken siz onların nimetlerinden Papa'nın 3 metrelik haçını güneşli bir günde üç kilometre öteden görmüş sıradan bir vampir gibi kaçıyorsanız ve her şeye rağmen bir türlü dönemediğiniz dönemeçlerinizin virajlarından çıkamıyorsanız hayatta başarılı olmanız, saatte 88 kilometre hızla giden bir yolcu otobüsü ile Mars'a varmaya çalışmanız kadar anlamsız ve sofistike bir beklenti olur.

İşin tabii bir yanında da etrafınıza aldığınız diğer insanlar var. Tıpkı sizin gibi basiretsiz, çıkarcı, tembel, pislik, iki yüzlü.

Akredite edilmiş bayilerin arka ofislerinde yazılım kıran sübyancılarla yada geçmişindeki en önemli başarısı bölgesel bir beşinci kalite tur şirketinin yöre operasyonlarının sorumluluğu olan (ki alsında olamayan) insanlara gereğinden fazla payeler dağıtmak da sosyo-kurumsal vasıfsızlıkların belki de en belirgin örneği. Elinizdeki seneryo buyken bir de başarı bekliyorsunuz; işinizde, özel yaşamınızda, götünüzü siktirirken yada pipinizin o sevimli ve pembe başını folloş olmuş bir deliğin içine sokup oradan zevk almaya çalışırken.

İşin sonu, ülkenin çeşitli yerlerine dağılmış olan düzenlerin bekçiliği ve onlara eşlik eden histerik göz yaşları.

Ben en az on adım ötedeyken arkamda kalanlar bıraktığım yerden 20 adım gerideler ve bu saçma sapan  ama sarhoş edecek kadar harika gerçeği her hatırladığımda masanın üzerinde ne varsa yere kolumun tersiyle itekleyerek oracıkta kendimi parmaklamak suretiyle tatmin etmek istiyorum.

Filan.

1 yorum :

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes