Para için erkeklere peşkeş çekilen damızlık bakire evlendirme programlarının kalitesini göstermiyor mu?

Evlendirme programlarından konu açılmışken, Verengül karakterinden başka can verdiği başka hiç bir karakteri aklımda bir nebze olsun yer tutmayan "bayan"ın evlendirme programına katılan bir analı-kızlınin halinin içleri acıtan durumuna bir süre vakıf olduk.

Mümkün olan en tutucu çevrelerden birisinden çıkıp gelen anası-danası-kendisi üçlüsünün teşrif ettiği evlendirme programında anası kızını satarcasına görücüye çıkarıyor ve gelen adamları çeşitli gerekçelerle kaçırıyor. Bildiğiniz kaçırıyor. Kız mı evlenecek kendisi mi evlenecek ilk başta anlamadım. Muhtemelen kocası ölümcül bir hastalıktan muzdarip diye düşündüm ilk önce fakat sonra ciddi bir şöhret yolunda yürünmeye gayret edildiğini fark ettim.

Kıza şarkı söyletmeler, dans ettirmeler... Bir seferinde "kızım ne düşündüğünü bir şarkıyla belli etsin" bile dedi kadın. Abi sen Niğde mi Yozgat mı öyle bir yerden çıkıp gelmişsin ne şarkıyla düşündüğünü belli etmesi? Kızı evlendirecekmiş de damadını da yanına alacakmış, damadı anasını-danasını kardeşini filan da alıp bunları sürekli gezdirecekmiş.

Anladım ben seni, o köyden çıkış yolu olarak kızı kullanacaksın da bu kadarı da fazla değil mi sence de?

Hani olmaz da, ben senden o kızı aldım diyelim, muhtemelen bir kez daha bizim yüzümüzü göremezsin abla sen. Seni köyüne gezmeye diye tek yön bir otobüs biletiyle Muş aktarmalı yollarım ben, bir daha Ankara'nın, İstanbul'un, İzmir'in yolunu bulamazsın. Tabii yıldızlara baka baka yolunu bulmak gibi cadısal yeteneklerin yoksa.

Anası olacak kadın bir garip; benim kızımın hiç erkek arkadaşı olmadı, burdaki diğer kızlar gibi biiip (biip'in altındaki nedir, dudaklarını okuyamadım) bile dedi. O gün anladım ki pazarlanmaya çalışılan şey aslında kız değil bekareti. Kızın adı o günden bu güne damızlık bakire olarak kaldı.

Bir de gelen tiplerin gözlerindeki ışıltıyı bir görseniz... Biraz daha dursalar hayal dünyalarının tüm detayları gözlerinden akıp gidecek stüdyonun zeminine.

Para için bile olsa insanların kendini küçültmesini hala anlayamıyorum... Para için kendi kızını başka erkeklere yüzeysel peşkeş bile çekiyor ve buna bakarak eğleniyoruz sözde. Daha ne kadar mahfolacağız biz? Acaba bu programları sunanlar kendi aralarında toplaşıp "bende bir tane bakire, 2 tane umutsuz aşk, 2 tane evlenecek gibi olan 4 tane de umutsuz ev 'bayanı' var" diyor mudur? Bu rezilliğin ölçüsü nedir, gerçekten çok merak ediyorum...

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes