Kocasından yeni ayrılan bir bearla görüşmeye başlamadan önce aklınızda bulunması gereken bir kaç şey [ve birbirinden harika öneriler]

Konu ilişkiler olduğunda  artık hepinizin iflah olmaz birer guru olduğunu biliyoruz (hiç gözlerini belertip ay ben bilmem öyle şeyler deme, yediğin yarrakların haddi hesabı yok, biliyorum her bir rezilliğini) ve başınızdan geçen on binlerce farklı long-term relationship (burada gözlerimi devirip sana acır gibi bakıyorum), size en ağır dram kraliçelerinin dahi yaşamadığı olgunluğu kazandırdı (ne kadar da dokunaklı, orospuluktan kazanılmış milyonlarca tonluk gereksiz deneyim zerrecikleri). Bu samimiyetsiz tespit konusunda hemfikirsek eğer, biraz ciddileşeceğim.

Bir ilişkinin bitimi herkes için aynı derecede zor geçmeyebiliyor. Bunu bence en iyi sen bilirsin, çünkü daha ilişkini bitirmeden ikinci bir Hornet ve Growlr hesabı açmıştın ya hani. Kimileri bu süreci daha sancılı ve acılı şekilde atlatırken kimileri daha rahat ve az hasarla atlatmayı başarabiliyor (Ne hikmetse sen hep ikinci taraftasın, hiç 3 saatten fazla ayrılık acısı çektiğini görmedik).

Ayrılma çok büyük bir karardır (samimi ve yaşanmışlıklarla doluysa eğer - yoksa senin tek gecelik ilişkilerinle karıştırdığın varoluşsal bozukluklardan bahsetmiyorum) ve çiftler bu kararı almadan önce konu üzerinde fazlaca düşünmüş olurlar. Bir süre ayrı kalmış ya da ayrı kalmayı denemiş olmaları muhtemeldir, yani burada kendini yeni bulduğun ve gözlerini devire devire işe yaramaz kankalarına anlattığın o beara fazla bel bağlama demeye getiriyorum aslında.

Bu süreci etkileyen ve tetikleyen bir çok şey vardır ve bir kaç tanesi ya da hepsi sürecin gidişatında var olabilir. Her şeye rağmen akıp giden yaşamlar içinde eğer ayrılma aşamasında olan bir erkekle görüşmeye başladıysanız ya da ufukta böyle bir ihtimal varsa bilmeniz gereken bir kaç şey var...


1. Yalan söylendiğini hissedebilirsiniz (Senin şu Yok aşkım, bu akşam bara çıkmıyorum - tarzındaki ucuz ve kalitesiz yalanlarından bahsetmiyorum)

Birliktelik yaşamak istediğiniz adamın (ne kadar pembe ve bir o kadar da erişilmez bir hayal sunuyorum sana, değil mi? Geçmişine bir dön bak.) ayrılma süreci ya da yaşamıyla ilgili bazı bilgileri çok geç öğrenebilir hatta size yalan söylendiğini bile düşünebilirsiniz. (Sonuçta aslında belki o da seninle sadece bir kere sikişip ayrılma derdindedir) Muhtemelen aklından o anda biten ilişkisiyle ilgili çok şey geçiyordur ve bunları her an sizinle paylaşmayı tercih etmemiş olabilir. (al sana ona ilgi ve şefkat göstermek için geçerli bir bahane daha. Sarıl Whatsapp'a, en son ne zaman online olmuş, durumuna ne yüklemiş...)
 
2. Her şeyi paylaşmayabilir (kimsin ki sen?)

Sizinle giden ilişkisi ne kadar iyi olursa olsun (sabah aldığın günaydın mesajları ve uykulu selfieler bunun göstergesidir, ama dikkat et o çarşafların arasında bir başka adam olmasın) bazı sebeplerden ötürü sizinle tüm bilgileri paylaşmasını beklememelisiniz. (sorun sende değil bende demeye başlarsa çıngar çıkarmak için hazırda bekle bacım) Böyle bir durumda, paylaşabildiği herşeyi sizinle paylaştığı için aslında şanslı bile sayılabilirsiniz. (Mesela burger king, starbucks ya da biraz daha şanslıysan bir sinema bileti)
 

3. Halen üzgün olabilir (ah cnm vah cnm - o zaten seni hak etmiyordu - bakalım sen onu hak edebilecek misin?)

Bir ilişkinin bitmiş olması bir bearın üzülmeyeceği anlamına gelmez. (sonuçta bea r= çoğunlukla sik üstünde sekiz çizen, kadınnnn) Çünkü birlik olmak aşktan, alışkanlıktan ve seksten daha fazlasıdır. (Senin güneşte fazla kalıp ekşimiş; kokusu vanilyadan başka her şeye benzeyen tuvalet deodorantı gibi kokan parfümüne, geri dönüştürülmüş plastik gibi görünen saçma salak ayakkabılarına, sosyete pazarından 10 liraya alınabilecek giysilerine, Nişantaşı Nero'ya filan yatırdığın ufak çaplı bir servet sana bunları unutturdu, değil mi :) )

4. Finansal durumu kötü durumda olabilir (O yeni iPhone XS'i, Mercedes ile gezmeleri, her akşam Nişantaşı'nda tur atmayı unut bacım - Hornet kullanıcı adı önerim: FinansalKöleArar34Avcılar)

 Ayrılma bazen masraflı bir iştir ve ayrılma aşamasında tüm parasını harcamak zorunda kalmış olabilir. (Atsana kız 3 lira, kocandır sonuçta) Yani aslında her şey senin kirli donunu ve bir sürü para verip azar azar kullanmak zorunda kaldığın saç jölenle kılları sabunla fırçalanmaktan dökülmüş iğrenç diş fırçanı alıp çıkman kadar kolay değildir belki. Açıkça söylemek gerekirse seninle birlikte vakit geçirmek için dahi parası olmayabilir ve bu durumda da seninle vakit geçirmek için istekli olmayabilir. Anlayışlı olmalısın. Sahi sen, sen tüm paranı o kırmızı Bimcell'i iPhone'a yatırmıştın, değil mi?

5. Arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz (Kızlar öyle demeyin yha?) 

Arkadaşlarınız size eski kocasından ayrılmakta olan bir bearla görüşmenin iyi bir fikir olmadığını söylecekler ve siz de muhtemelen "kızıam, çok zengin, hem de be em vee iks beş'i var" diye gözlerinizi devirirken bir elinizi olmayan imanınızın tahtasının üzerine koyacaksınız ve bayılıyor gibi yapacaksınız. Gerçek dostlar birbiri için endişelenir (hele bir de siz aynı tipten hoşlanan "4 harfli" dostların birbirine bir erkek için düşüşünü izleyin) fakat onlar sizin bir gelecek planladığınız adamla olan ilişkinizin detaylarını bilmedikleri için söylediklerinde kendilerine göre haklılar. (evt knk aynen, bir gelecek planlıyorsun)

6. Öfkesi kafanızı karıştırabilir 

Özellikle ayrılık konusu ile ilgili konular açıldığında bazen kızdığını görebilirsiniz. Muhtemelen aynı evin içinde kaptırdığı bir kaç Apple ürünü, araba anahtarı yada telefon olabilir. Bu normaldir. Nasıl olur da sevmediği biriyle ilgili bir şey onu böylesine kızdırabilir diye düşünebilirsiniz fakat hepiniz aynı yolun yolcusu değil misiniz, sen nasıl geçmişte birilerini söğüşledin, o da söğüşlenmiş işte, ona kızıyor.
 
7. Eski evine uğraması gerekebilir (oooof, neler yapıyordur onlar var ya - sen de otur evde, kanaviçe işlerken koca yolu bekle) 

Bazen bu gerçeği öğrenmeniz zaman alabilir fakat ayrılmak üzere olan partner adayınız bazen eski sevgilisine uğramak zorunda kalabilir. (var ya ne seksler, ne orgyler, neler neler - geldiğinde çok yorgunum diyorsa kesin 4 posta çakmıştır o, yada yemek yedik diyorsa kessin 3 tane yarrağı aynı anda almıştır) Belki eşyalarını topluyordur belki de herifi yiyordur, kim bilir. Her ne kadar kulağa ihanet gibi görünse de (ki öyle) aslında bu son derece normal gelmiyor mu kulağına, kendinden tanıdık gelmedi mi?

Ay neyse, size bir şeyler anlatmaya çalışmaktan çok fazla sıkıldım, bu kadar paragrafı nasıl yazdım, onu da anlamadım. Resmen afakanlar bastı. Fakat hakaret etmeyi özlemişim.

Sonuç olarak ayrılma işi sonuçlanana dek karşınızdaki beara biraz zaman tanımalı, onu dinlemeli, rahat ettirmeye çalışmalı (boğazınıza kadar soktuğunuzda kusma refleksinden kurtulmanın yollarını aramak iyi bir fikir olabilir) ve atlatmasına yardımcı olmalısınız (mesela slm, nbr mesajlarını ve kalp ikonlarını göndermeyi azaltabilirsiniz). Bu, ikinizin geleceği için yaptığınız önemli bir yatırımdır (tabii öyle bir gelecek varsa)...

1 yorum :

  1. Yazınızı okuması çok keyifli. Karakterler daha az dramatik olursa, yaşam daha lezzetli olacaktır. Mağduriyet rolü toplumun her hücresine sinmiş.

    YanıtlaSil

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes