Anlık mesajlaşma uygulamalarıyla önemli bilgi paylaşımı yapmalı mıyız?

 

Başta Whatsapp olmak üzere neredeyse tüm anlık mesajlaşma uygulamalarıyla aramızdaki ilişki, arkadaşlarımızla geek çevirmekten çok öteye geçmiş durumda.

Özel sektör çalışanlarının yanında artık devlet dairelerinde çalışanlarla da doğrudan Whatsapp üzerinden iletişim kurulan durumlar var ve buralardan fatura görüntüleri, fişler, hatta beyannameler, tahsilat makbuzları, ihtarlar falan da uçuşuyor.

Peki, bu mesajlaşmaların takip edildiğine ve içeriklerin okunduğuna dair pek çok spekülasyon ortalıkta dolanırken kredi kartı fotoğraflarımızın falan bu uygulamaların üzerinden paylaşılması ne kadar doğru?

Bunun yanında artık e-posta gibi göreceli olarak anlık mesajlaşma uygulamalarına göre daha hantal kalan yöntemlerden de gün geçtikte daha hızlı bir şekilde uzaklaşıyoruz.

Uygulamaları bu şekilde kullanmanın teknik olarak bir sakıncası yok - eğer aktarılan bilgilerin ve görsellerin ve görsellerin üzerindeki bilgilerin veri gizliliği yönünden bir sıkıntısı yoksa - fakat kişisel hatlar ve telefonlar üzerinden değil de, sanki şirketlerin bu işler için tedarik ettiği hatlar ve cihazların üzerinden yapılması iyi olur gibi. Sonuçta çalışanın kendi telefonunda şirketin bir bilgisinin olmasını pek de gereği yok.

Whatsapp'ın uygulamaya almaya karar verdiği yeni politikanın karşısında gösterdiğimiz tepkiyi sürdürülebilir kılmalı ve hem onu hem de sahibi olduğu şirketi ciddi şekilde zarara uğratmayı başarmalıydık.

Olmadı, bundan sonra da olmaz. Yarınların daha iyi olması için hepimizin hiç vakit kaybetmeden bugünden birşeyler yapmaya başlamamız gerekiyor.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes