Muhalefetin elindeki koz vaatçiği: teknolojiye erişimi ucuzlatmak

Euro ve Dolar kuru şimdiye dek hiç bir şekilde yükselmediği kadar yükselmiş ve elimizde avucumuzda ne varsa, önümüzdeki elli yıl da dahil olmak üzere adeta kuruyup toza dönüşen bir parça devri geçmiş yaprak gibi unufak olmuşken, anlık ve günlük düşüşlerin neticesinde ortaya çıkan, sanki başka hiç bir derdimiz yokmuşçasına talep ettiğimiz Apple indirimleri, önümüzdeki günlerde başta Z kuşağı olmak üzere teknolojiye erişimi böylesine kısıtlı kalan bir toplum parçacığının neler yapabileceği konusunda gayet ümit veren mesajar taşıyor.

Twitter Türkiye TT listesinde bile 1. sıraya yükselttiniz #apple etiketini. Mahalle yanıyor, bir takım bağyanlar adeta altın sarısı yanık peruklarını tarıyor gece için. Öyle bir gariplik, öyle bir umursamazlık.

Son model bir iPhone'a erişmek için bu kuşağın neler yapabileceğini düşünmeden edemiyorum (gözümün önüne orda burda hiç çekinmeden doyasıya yoluşan Latin ve zenci kadınlar geliyor) ve bu çılgın dalganın, muhalefet partileri tarafından şu anda elinde olan "oy" potansiyeli yönünden iyi kullanacağına yürekten inanmak istiyorum.

Muhalefet partileri bence bugünden itibaren o milyarlarca'lira döktükleri "kreatif(?) - emek sömürüsü" ajanslarla otursunlar ve oy sahibi olan herkesin özellikle yüksek ve güncel teknolojiye olan erişimlerini arttırmanın vaatlerini nasıl sunacaklarını konuşsunlar. 

Nasıl mı mesela: azıcık vergiden vazgeçip biraz da bizim ihtiyaçlarımızı sübvanse ederek örneğin. Bence artık kârına kâr katmaktan yorularak bitap düşmüş şirketlere vergilerimizle katkı sağlamaktan hepimize gına geldi. Hediyelik birer eşya gibi cebimizden sunduğumuz avantajların tadını biraz da halk olarak biz çıkaralım.

Al işte sorun ve çözümü. Şimdi gelin geniş sen oyna.

Bilemedim ama, kör gözüme gözüme mi dersiniz, herkese istediği boy, renk ve ebatta, mükemmele yakın şekilde kalıba alınmış haz objecikleri mi vaadedersiniz, orası size kalmış.

Artık halledin şu işi.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes