Mulliner Batur ile çenenizi yoruyoruz


Büyük coupé'ler orta yaşını geçmiş ve andropozun etkisiyle çapı her geçen saniye daha da düşen, çok yakında ise kuzuların maskarası haline gelecek olan yaşlı kurtların isim daha bitmedi demesinin etkili ve güzel yollarından biri.

Hele bir de hemen hemen yarı yaşında yada bin yıl önce sona ermiş evliliğinden olma kızıyla arasında üç beş yaş olan çıtırından bir kız da bütünüyle duygusal nedenlerden ötürü o arabada sağ tarafta oturuyorsa.

Devasa büyüklükteki iki kapılı arabalara Mercedes CL ve daha sonra BMW 6 serisinden aşinayız. Tabii ki cebimizde ne kadar çok para varsa ve görgü katsayımız ne kadar düşükse, ona uygun bir çözüm mutlaka karşımıza çıkıyor.

Bkz. A. Ağaoldu

Bu gönderiye konu olan araç ise sanki Bentley'in ultra lüks sedanlarıyla Mercedes'in en son spor coupésinin arasında yaşanmış yasak bir aşkın meyvesi gibi. Amerikan otomobillerini çağrıştıran geniş omuzlar fazla protein tozu yutmuş eski moda bir güreşçiyi andırırken yuvarlak farlar ve büyük ızgara, yıllık bonusunu ikiye hatta üçe katlamak isteyen orta üst sınıf bir portföy yöneticisinin azmini ortaya çıkarıyor gibi.

Sonuçta dünya bulaşıcı vebadan kırılsa bile birileri bir şeyleri satmak ve yöneticiler de primlerini almak zorunda.

Mulliner Batur ismiyle adını ve konumunu tam olarak kestiremediğimiz Kırgız yada Özbek dostlarımıza selam çakılıyor gibi görünse de ben bu koca kaslı ve ileride adult baby fantezileriyle cinsel yaşamında bir renk arayacak bir erkek gibi duran bu otomobilin isminin Orta Asya'daki herhangi bir ülkeyle bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.

En nihayetinde Ulan Batur'un ismini ve yerini oraya inen bir kaç Indigo, SpiceJet ya da taşeron hava yolları A320 ve B737 pilotundan başka kim biliyor ki?

İşi biraz da iyi tarafından batırıp çıkarmak istersek de, bu coupénin kuzeni SUV formlu Benteyaga'dan ve tahtı devir alacağı diğer Continental GT'den daha iyi bir görünüm sunduğunu söyleyebiliriz.

Sonuçta zenginin malı züğürdün çenesini yordu yine. By.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes