Kalın kafalarınıza paslı bir USB ile yerleştirmek gereken şey şu; konu artık uygulamalar değil, içerik.

Kullandığı uygulamaların internetten bulduğu full sürümlerini telefonlarına ve tabletlerine yükleyerek şirketlerin sunduğu hizmetlere arka kapıdan ve sınırsızca erişeceğini sananlara çok gülüyorum. Elimden geldiği kadar abonelik ve erişim yetkisi bazlı bir hizmet sağlandığını anlatmaya çalışıyorum.

Ondan sonra Instagram yada twitter hesaplarını kaptırıp maillerinizi hackletiyorsunuz, hatta uygulamaların istedikleri erişim izinleri nedeniyle telefon numaralarınızı, mesajlarınızı, bankaların size yolladığı güvenlik kodlarını ve hatta fotoğraflarınızla videolarınız kaptırıyorsunuz.

İndirmeyin şunları mağaza dışından bir yerden, hiç olmazsa bir kaç güvenlik katmanından geçmiş yazılımları sokun telefonunuza, sonra ağlamayın hesaplarım gitti, instamda Rusça falan yazılar belirdi diye.

Tüketim alışkanlıklarının değiştiğini ve artık işin yalnızca büyük ekranlı ve kapasiteli bir telefona yada tablete sahip olmakla bitmediğini anlamanız lazım. Herkesin gözü açıldı ve artık herkes ürettiği iş modelinden olabildiğince kısa süre içinde mümkün olan en büyük kazancı elde etmeye çalışıyor. Buna Youtube reklamları ve Spotify'in her yarım saatte bir araya soktuğu reklamlar da dahil.

Siz uygulamanın içinden abonelik satın alarak belirli bir süreliğine uygulamanın size sağladığı tüm fonksiyonlara erişebiliyorsunuz yada uygulamanın bağlandığı sunucunun içinde bir yerlere eklenmiş içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Örneğin Youtube'da reklamsız müzik dinliyorsunuz, Spotify'da shuffle modunu kapatıyorsunuz ve araya giren alakasız reklam müzikleri çıkıyor, Canva'da özel tasarımlara erişiyorsunuz, Figma'da başka bir şeyler açılıyor. Yani internetten indirdiğiniz full sürüm app'ler de erişemiyor bu sunucu kısımlarına yada fonksiyonlara. Olay sizin abonelik seviyeniz ve aboneliğin size sunduğu erişim seçenekleriyle alakalı, yani olay uygulamayla değil içerikle ilgili. Sanırım bunu internetten hala full sürüm app indiren her birinizin kalın kafasına bizzat taktığım paslı bir USB type A ile yerleştirmem gerekiyor.

Kaç yaşında adamlarsınız, hala oturdum size ne anlatıyorum ayol.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes