Çalışma hayatımızın vazgeçilmez olmazsa olmazları: Toksik teyzeler

toksik teyze - her şeyin en iyisini bildiğini iddia eden model

Yaşadığınız ve çalıştığınız yerlerde, aynı ortamı paylaştığınız insanlara daha dikkatli bakıverin bir kez minnoşlar.

Kimisiyle aranız çok iyi, kimisiyle değil; kimisini sevdiğiniz bear kadar (histeriş şekilde burnunu çektiğini duyabiliyorum, peçete var şu çekmecede, alıver bir tane), görmekten hazzediyorsunuz, kimisi orada olsa da oluyor olmasa da oluyor, çoğunu da görmezden gelmek hayat gailenizin içinde minik ve değersiz bir detay gibi görünüyor.

Bir süredir bir sürü toksik teyzeyle bir arada çalışıyorum. İdarenin tüm kadrolarını köşesine ağını örmüş hantal bir örümcek gibi işgal etmiş olan bu çetenin ortak özelliklerinin başında her şeyi biliyor olmaları, görüp geçirmiş olmaları neticesinde her konu hakkında fikirlerinin olması ve istisnasız şekilde fabrikalardaki herkesten daha çok çalışıyor olmaları. Her şeyi herkesten daha iyi biliyor olmaları da cabası.

Koskoca bilmem kaç tonluk vinci, presi, şunu bunu kullanan adamlardan; tam olarak nasıl oluyor da sen daha fazla çalışıyorsun acaba? Bütün gün, durmadan arıza çıkaran bir bilgisayar programına fiş fatura işlemenin neresi beden gücünden daha değerli oluyor?

Bir kaç gündür mesai yapıyoruz, bir tanesine dertleniyorum; servisten inip arabayla eve gidişim 10 oluyor valla diye. Hemen üzerine ekliyor; benim varışım 10 buçuk diye. Demiyor ki servis evimin önüne kadar götürüyor. Toksik toksik haller. Bir aksaklıktan bahsediyorsun, o sana daha büyük bir aksaklığı anlatıyor.

Böyleleri işine gelince on kaplan gücünde. Birise ihtar mı imzalatılıcak, bilgilendirme mi yazılacak; post-truth çağında yazılan sığ içeriğin kontrol mekanizması bile bunun yanında çok yavaş kalır. 12 saat çalıştıktan sonra gözünde kalan son ferini çakmak çakmak çakarak Heidi'nin Alplerdeki dağdan aşağı koşarken Halalaiği diye bağırıp koşturduğu gibi adamın önüne imzalaması için koyuyor.

Hayatınızda sizin olduğunu ya da hayatınıza aldığınız pek çok adamda olduğu gibi iki yüzlülük bunların da hayatlarının vazgeçilmez bir parçası. Kraldan çok kralcı, kendi de oranın bir çalışanı değil gibi nerede birinin açığı varsa onu deşmeye, çoğaltmaya ve sonunda orada iflah olmaz bir yara açmanın derdindeler.

Hepinizin etrafında var böyle tipler ve onlardan kurtuluş yok malesef...


Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes