Aldattın ve pişmansın; bir kez verdin ama kaptırdın da. Nasıl geri dönersin? #3

 İçler acısı çirkin bir itirafta bulunmam gerekirse, şahsen tanıdığım bir his bu; bir kez verdin ama kendini kaptırmaktan da geri duramıyorsun. Yanında birisi uyuyor ama senin aklın o kişide, hatta üzerinde nasıl gidip geldiğini hayal edip kendini filan parmaklıyorsun. İşin içine duygular girdiğinde durum nasıl da pis ve içinden zor çıkılan bir hale dönüşüyor değil mi?

 

Bir yandan yolduğun tavuğun cazibesinden vazgeçemiyorsun, öteki yandan sızlayan deliğin sana iflah olmaz bir haz veriyor... kendini suçluyorsun yaptığının yanlış; hissettiklerinin ise yasak olduğunu bildiğin halde, öteki yandan gönlüne söz geçmiyor.

 

Daha önce yazdığım iki maddenin yenisinde aldatma eylemine eklenen duygusal implantlardan bahsediyor olacağım ve, üzgünüm ki işler daha fazla karmaşıklaşıyor.

 

3. Duygusal eklentiler

Platonik olarak başlayan bir ilişkinin daha derin ve duygusal bir şeye dönüşmesine neden olduysanız bu evredesiniz. (Kız nasıl oldu da sen bu hale geldin?) Fakat burada asıl ikilem şu; zaten hayatınızda daha önceden derinlere inmeyi başarmış ve duygularınızı olduğu gibi açabildiğinizi birisi vardı? (N'oldu, para suyunu mu çekti?) Eğer bu hisleri başka bir adamla ya da kadınla da yaşayabiliyorsanız işte büyük bir hatanın ortasındasınız demektir. (hayatı hatalardan ibaret olan birisi için çok da şaşırtmayan bir gerçek...)

 

Burada adına ne dersen deyin; aldatma, sadakatsizlik ve hatta ihanet, bunun seviyesi daha yüksektedir. İlk başlarda daha yüzeysel olan bir şeyi derinleştirmek beraberinde ciddi riskleri ve bu risklere bağlı olarak tehlikeleri getirir. (O tatillerden ve hediyelerden vazgeçmen gerekebilir mesela) Halihazırda yürüttüğünüz ilişki içinde zaten bir bağınız varken yeni birisiyle başka bağlar kurmak göreceli olarak zor ve aslına bakacak olursak da yanlıştır da. (Burada kendime bakmadan size ahlak satıyorum).

 

Yapmanız gereken tek şey içinde bulunduğunuz durumu iyice fark etmek, ölçüp biçmek ve ilişki içinde olduğunuz her iki partnerinize de dürüst olarak size kalbinizin yol göstermesine izin vermektir.

 

Ben ne bok yiyorum ya?  diye oturup bir düşünmek ister misin mesela?

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes