Aldattın ve pişmansın; geri dönmek için göz yaşı döküyorsun. Nasıl yaparsın? #2

 Çocuklar, belki de sizinle aldatma üzerine konuşmamız gerekenler vardır ya.

 

Neden bir ilişki içindeyken bir başkasına bakıyoruz, her çiçekten bal alma derdimiz ne, bir kot pantolonun içindeki iştah kabartan bir kabartı neden bizi böylesine cezbediyor? 

 

Hatta neden yolda gördüğümüz bir adamın önce yüzüne sonra bacaklarının arasına bakıyoruz?

Neyse, aldatmak üzerine yazdığım ilk yazının devamına bakalım.

 

2. seviye: Fiziksel kararsızlık

Sizin için önemli olmayan biriyle (hamamda filan veriverdiniz) fiziksel bir birliktelik içine girdiniz, çünkü fiziksel ya da beyinsel olarak zayıf bir anınıza denk geldi. (ah canım ya, bir an kafam mı karıştı bakiyim senin? Şimdi ağlayarak bunu günlüğünüze yazabilirsin.)

 

Şu aşamada kendinize yardım etmeniz zor gibi görünüyor. (Hemen K lubunyalar toplantısı yaparak para kaynağının kesilmesi ihtimali karşısında yapılacakları konuşmalısınız.) Her şeyden önemlisi eğer bu durumun tek seferlik bir şey olduğunu düşünüyorsanız ve kayda değer bir şekilde alışkanlık haline getirmeyi planlamıyorsanız sorun yok. Ki tek seferlik olmadığını sen de biliyorsun. Huy canın altındadır bacım.

 

Buradaki sorun aslında bir an için kontrolünüzü kaybettiğinizden kaynaklanıyor. (ne zaman kaybetmiyorsun ki?) Dışarıda bir yerlerde arkadaşlarıyla eğlenmeyi seven insanlar gibi hayattan zevk alıyordunuz. (Bedava içkiler, orta - üst kalitedeki seyahatler ve tatiller, pahalı hediyeler...) Unuttuğun tek şey ise ilişki içinde olduğun ve yaşam içinde sadece kendin için yaşamıyor oluşunuz. (Çok iyi bir tiyatrocu değilsen tabii) Bir kadınla ya da adamla; bu yanlışın onları etkilemesine izin vermemek elinizde. (Cüzdanı kabarık değilse yorma kendini boşu boşuna).

 

Şimdi kulaklarını aç ve söyleyeceklerimi iyi dinle. Seni bu yoldan çevirecek altın değerinde ip uçlarını veriyorum. Kaç kurtar kendini, gittiğin yol; yol değil. Zaten 40 yılda 1 doğru dürüst bir koca buldun, onu da elinden kaçırma.

 

Mesela içki içtiğininiz için kendinizi böyle bir durumda buluyorsanız içkiyi bırak.Ya da belirli bir mekandan kaynaklanan bir gerilimin içindeyseniz o mekana bir daha gitme. Eğer bu fedakarlığı yapmazsanız kendinize ve partnerinize verdiğiniz sözleri tutmak konusunda ikilemlerinizi  başlar. En sonunda da Ali'ye kibarca bir bay bay...

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes