Korkmamız gereken yeni bir akım: "Mutfak şefi olmak" is the new black


 

Hayatımıza dönemsel olarak giren şeylerin kült parçalar ve geçmişten günümüze meydan okurcasına yerleşen şeylerin sempatikliğiyle karşılaştırılması ne acı.

Örneğin gri kumaş pantolon, onun altına rugan bağcıklı ayakkabı, klasik kesim ince kenarlı beyaz kilot... Her neyse, beyaz kilodun yerini siyahın aldığını ve artık bir adamın varını yoğunu ortaya koyan bu kilotların da kültsü bir parça haline geldiğini düşünebiliriz.

Hatırlıyor musunuz, bilmem (ki nasıl unutabilirsiniz ki) bir ara Mükemmel mi Muhteşem'mi, öyle bir Yüz Yıl dizisi vardı. Kadının teki Topkapı Sarayı'nın gizli dehlizlerle, entrika; dedikodu ve bin bir türlü yılansı musibetle dolu koridorlarında çığlık çığlığa kendini oradan oraya atıyor ve en sonunda kafayı yiyerek kendini İsviçre dağlarındaki bir sanatoryuma kapatıyordu.

Hah, işte onun kocası vardı bir tane; padişah mı ne. Onun sakalı çok modaydı mesela. Önünüze gelen her köşe başına konumlanmayı başarmış, tuhaf şişeler için bir şeyler fokurdatılan mekanların her birinde ona benzeyen tiplerden daracık ve (bari içlerinde dişe ve göze dokunur balıklar olsa, gam yemeyeceğim) bilekte biten pantolonlarla kombine edilmiş babetsi ayakkabılarıyla keyif çatan looserlardan vardı.

Epey garip ve karanlık günlerdi. Şimdi ise sırada herkesin kendini mutfak şefi sanması. "Mutfaktaki şef olmak" is the new black. Yani moda bu.

Kendi adıma söylemem gerekirse eğer, moda dediğim şey adına ince kenarlı beyaz kilot ve belki de püsküllü 1960'lardan fırlayıp gelmiş gibi duran Santoni'lerin peşinde koşmayı daha çok tercih ederim.

Hayatınızda kaç kez mutfağa girip de 3 tane yumurtayı tavada yakmadan pişirmeyi başardınız da karides ezmeli ahtapot dolmanız ile istiridye soslu deniz börülcesi yatağında püreli levreğiniz kaldı lan sizin?

Lan ben bu Master Chef denilen programın yurtdışı versiyonlarını falan izliyordum, bizde neden böyle popüler oldu birden? Evdesiniz diye mi?

N'olur yeter.

Eniştem bile dün akşam "size cumartesi günü harika bir yemek yapacağım" dedi. Hayatında yumurta kırmaktan başka bir yemeği yaptığını görmediğimiz adam bize eni konu etli metli bir şeyler yapma vaadinde bulunuyor. Tanrı aşkına, vazgeçin bu sevdadan. Şu yok zamanda bir de yanmış mutfak masrafı çıkarmayın ya.

Korkuyorum.

Ps: Eğer fotoğraftaki gibi bir beyseniz bence mutfakta da iyi iş çıkarabilirsiniz. 💘 O güçlü ellerin bazı yasak seferleri yaparak hamur yoğurduğunu düşünsenize...

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes