Hummer EV - Askeri taktik kamyonlarının yola inişi

 

Askeri taktik kamyonlarının yola inmesinin üzerinden aslında pek de fazla zaman geçmedi. Ortalama 10 - 15 yıl önce devasa motorlu ve dünya üzerinde ilerleyemeyeceği kara parçası olmadığı ayan beyan ilan edilen Hummer H2 SUV ve SUT'un petrol fiyatları ve buna bağlı olarak ortaya atılan elektrikli araçlara olan ilgi ve alakaya bağlı olarak yeni bir kardeşiyle başbaşayız: Hummer EV. Hem de seksi sayılabilecek şekilde tuhaf görünen devasa cüsseli dört çekerler filan üreten GMC'den.

Bu arada, başlıktan arabayı öveceğimi filan sandınız, değil mi?

Hummer hep GMC'nin miydi yoksa bir aralar satın mı aldı, bilmiyorum fakat elektrikli Hummer ile GMC vasıtasıyla tanıştık.

Elektrikli araçları her ne kadar ultra-temiz ve sürdürülebilir şeyler olarak görsek de - en azından bizim ülkemiz için konuşmak gerekirse - elektrik elde etmek için önüne set(ler) çekmek suretiyle kuruttuğumuz dereleri ve bu derelere bağlı yaşamları ve ekonomileri, sırf küçük pipilerimizi içlerinden akacak biraz zevk suyu ve bir kaç gram da dölle tatmin edeceğiz diye aldığımız kocaman arabaların tekerleklerini çevirmek için mi kullanacağız?

Bence kullanmamalıyız. Enerjinin daha faydalı işlere yönlendirilmeye ihtiyacı var. Dünyanın bir yanında insanların halen evlerini aydınlatmak için ampulleri yok ve çamaşır suyuyla filan lamba icat edip salonlarını aydınlatıyorlar.

Geleceğe bir nesil bırakma hayali ve ötesinde, hedefi ve isteği olmayan birisi olarak bütün bunlardan bana ne acaba? demeden önce kendi kendime şunu sormak istiyorum; dünyadaki hedeflerimiz gerçekten bunlar mı? Şahsi kullanımımız için kocaman askeri taktik kamyonlarının tuhaf versiyonlarıyla gezmek ya da denizleri, gölleri, ormanları koca koca, yüksek yüksek binalardan seyredip karşılığında minik ve tatlı görünen orgazmları daha ne kadar yaşayabiliriz?

Bir şeyler artık bizi mutlu ve tatmin etmeye başlamalı.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes