Şafakta minimalizm kuşağı: Fiat 126 BIS; hem de elektrikli


 

İkonik Fiat'lardan bahsettiğimizde olay ne yazık ki sadece deniz ürünleri yiyerek şekillenmiş hoş vücutlara geçirilmiş dar kesim slip mayolardan biraz daha fazlasından söz ediyor oluyoruz. 

Bunlardan ilki, şahsen benim de şeklini şemalini beğendiğim ve minik versiyonundan almaya bir aralar niyetlendiğim ve şaşırtıcı şekilde içine kolaylıkla sığabildiğim 500 modeli geliyor. Standart sürüm şehir otomobili formundan evrilip bir station wagon ve hatta SUV versiyonları bile üretilen 500'ün ardından bizim için bile çok eskileden kalmış bir sâdâ olan BIS, yani 126'dan söz ediyor olacağız.

BIS'e zıplamadan, 500'ün öyle versiyonları hayal edildi ki, o küçük araba adeta 1.60'lık kaslı bir pasif gibi ortalıkta salınır ve bir çok kişiye hitap eder oldu.

Eski ikonik modelleri canladırma işinin MINI Cooper ve VW Bettle ile başladığı söylenir ve FIAT da bence bu işi hakkıyla yapanlardan birisi. Değişim ve dönüşüm konusunda özellikle şehir içinde otomobil kullanımı söz konusu olduğunda epey beğendiğim işleri var. Tabii ki Freemont'tan ya da Amerika pazarı için Chrysler markasıyla sunduğu Doblo'dan filan bahsetmiyorum.


Instagram'da gördüğüm kadarıyla FIAT'ın 126 BIS modeli elektrikli olarak geri dönecek. O garip motor sesiyle yanımızdan geçip gittiğinde dönüp baktığımız ve ay keşke ilk arabamız bundan olsa diye iç geçirdiğimiz model geri dönebilir ve bu sefer tamamen elektrikli olarak.

Eski modelleri elektrikli olarak geri getirmeyi kim düşündüyse bence şu anda yaşıyorsa çok keyifli, mezardaysa da çok rahattır. Markaların elini çok rahatlattı filan.

Siz yine de beklentinizi öyle çok yükseklerde tutmayın. Çünkü BIS'in dönüşü sevgilisinden yeni ayrılmış sancılı bir pasifin tutkulu hayalinden öte bir gerçeklik taşımıyor olabilir.Çünkü arabaya dair herhangi bir görüntü, bu işin önde gelen tedarikçilerinden olan NetCarShow'un derin galerilerine bile daha düşmedi. Varın siz düşünün.

Olanları gördüğümüz gibi olacakları da bekleyip görmemiz gerekiyor.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes