Tatlıya aşerdiğinizde size gereksiz kilo olarak geri dönmeyecek 5 şey


İster Çikolatalı Gofret ya da Çokonatçı  olun, ister içinde bilmem ne olan şeffaf şekercilerden; hatta işi biraz daha abartarak sıkı bir lokum fanı olun, bazen şekerli bir şeyler için çıldırıp kendimizden geçtiğimiz oluyor.

Belki de televizyonda bir reklam yayınlandığında bir tarafınız şişip ağzınıza bir parça çikolata atmak istersiniz ya da - öylesine meşgul bir bearsınızdır ki haftada 2 kez dünyanın çevresini dönüyorsunuzdur - havalimanında filansınızdır, karnınız çalkalanır. 

Arada bir en sevdiğiniz şekerin tadını çıkarmak zararsız olsa da, sık sık istek duyuyorsanız, ara sıra biraz daha sağlıklı bir şeye ulaşmaya çalışmak daha iyi bir fikirdir. Sonuçta yemeyip içmeyip aldığınız ve önümüzdeki bir kaç yıl giymeye devam edeceğiniz takım elbisenin içine girer şekilde kalmanız gereklidir. 

İşte tatlıya aşerdiğinizde çikolata yada şekere alternatif olarak tüketebileceğiniz beş şey;

  1. Sıcak kakao: illa şekerli olması gerekmiyor. Hayvansal (inek - koyun - keçi; ama kesinlikle aslan ya da erkek sütü değil) veya bitkisel (badem, soya filan) sütüyle birlikte bir kaç kaşık kakaoyu karıştırarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
  2. Kakao parçacıkları: Kavrulmuş kakao ve kakao parçacıklarından oluşan yeni nesil bir yiyecektir ve çok yoğun bir çikolata hissi verir. Yoğurtla ya da taze meyvelerle tüketebilirsiniz.
  3. Atom: Artık şu ucuzluk marketlerinde bile bulabileceğiniz meyve bazlı karışımlar şekere karşı iyi bir alternatif. İncir, kırmızı yemiş, kayısı kurusu, fındık, fıstık, badem falan var. 
  4. (Şekersiz) granola barları: Bir çoğu şekerlerin form değiştirmiş hali ama çeşitli içeriklerde şekeri azaltılmış formları var. Yulaf gibi bağlayıcı ve midede şişip tokluk hissi yaratan malzemelerle birlikte meyve oluyor içinde. Tercih edebilirsiniz.
  5. Bitter çikolata: Şekere en yakın şey belki de çikolata. İçinde yüksek miktarda kakao olan çikolatalardan bir kaç kıt yiyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes