Merhaba 40'lı yaşlar: 40'lı yaşlarınızda saçlarınıza neler olur?

 

Kabul etmeliyiz ki saç bizim için önemlidir. Değilse, aynanın karşısında neden böylesine çok zaman harcıyor ya da tonlarca jöleyle sana en uygun olduğunu düşündüğünüz şekle sokmaya çalışıyorsunuz? 

Saçlarınla gurur duyuyoruz anladık, ama aynı zamanda bunu hafife alıyosunuz. Peki saçınızın değiştiğini fark ettiğinizde ne yaparsınız?

Saçınızdaki değişiklikler, özellikle 40'lı yaşlarınıza geldiğinizde tamamen normaldir. Saç, birçok yönden vücudumuzun içinde olup bitenlerin bir yansımasıdır ve biz yaşlandıkça, tıpkı diğer her şey gibi geçişler gösterir. Fakat bu geçişler, saçlarınız hakkında hiç bir şey yapmayacağınız anlamına gelmez beybiler.

40'lı yaşlarda Saçınıza ne olur?

Yaşlandıkça vücudumuzdaki hormonlar değişir ve özellikle erkeklerde testosteron seviyeleri düşmeye başlar.Bu da vücudumuzun çalışma şeklini ve nihayetinde saçları da etkiler Bir etki kafa derisine giden kan akışındaki azalmadır, bu da saçı daha kuru bir hal getirip derinin pul pul dökülmesine neden olabilir.

Kuru saç derisi ve saç, saç derisindeki yağların yaşa bağlı olarak azalmasıyla da bağlantılı olabilir. Bu ve gri kılların görünümü gibi diğer belirtiler 30'lu yaşlarınızda başlayabilir, ancak " 40'lı yaşlarınıza geldikçe daha da belirginleşebilir. Ancak 40'lı yaşlara ulaşan erkekler arasında en yaygın sorun saçların incelmesidir. Erkeklerin üçte ikisinde 35 yaşına geldiklerinde bir miktar saç dökülmesi görülse de bu, yaşla birlikte artmaktadır. Gerçek saç dökülmeseniz bile, insanlar saç çizgilerinin biraz azaldığını veya zayıfladığını fark etmeye başlıyor. Merak etmeyin ve spor salonunda gördüğünüz o kaslı adamın saçlarını kıskanmayı bırakın, en iyi saç genlerine sahip olanlar bile biraz incelme görmeye başlayabilir.

İncelme ve kelleşme arasındaki fark

40'lı yaşlarındaki erkekler arasında ezici bir çoğunlukla en yaygın şikayetin saçlarının incelmesi olduğunu söylüyor. Bu doğal incelme yaşlandıkça saçlarımızın yaşam döngüsünün yavaşlaması ve büyüme evresi kısalırken dökülme evresinin uzamasıdır. Ancak saçınızın inceldiğini fark etmeniz kel kalacağınız anlamına gelmez. İncelme ve saçsızlaşma farklıdır.

Bir kişinin saçlarını kaybetmeye başlamasının çeşitli nedenleri vardır: yaş, genetik, diyet, ilaç tedavisi, stres. Hatta COVID-19 ile ilişkili stresle bağlantılı olarak son zamanlarda saç dökülmesinde artış bile oldu. Stres veya diyet nedeniyle incelme, Erkek Tipi Kellik (büyük ölçüde genetik olan) ile aynı değildir.

Erkek Tipi Kellikte aranan belirli şeyler vardır, mesela şakak bölgelerinde, ön kafa derisinde ve başın tepesindeki kayıp gibi. Göz önünde bulundurulması gereken dökülme hızı ve miktarı da vardır ve neler olup bittiğini (ve bununla nasıl başa çıkılacağını) anlamanın en iyi yollarından biri, seyrelmenin ne kadar hızlı gerçekleştiğine dikkat etmektir. Ne olursa olsun biraz incelme yaşanacak, bu normal, ancak hızlanma görmeye başladıysanız bir doktora gitmeyi düşünebilirsiniz.

40 yaş üstü erkekler için 10 saç bakımı önerisi

Daha önce saç bakımı rutininiz nasıl olursa olsun, 40'lı yaşlarınızda saçlarınızda değişiklikler fark etmeye başladığınızda, bazı küçük değişiklikler yapmak büyük bir fark yaratabilir.

Spesifik değişiklikleri hedeflemek, özellikle incelme söz konusu olduğunda çok önemlidir. Saç dökülmesi yaşla ilgili değil, ne kadar ileri düzeyde olduğuyla daha fazla ilişkili. Saçı korumak, saçı geri getirmek veya yeniden büyütmekten çok daha kolay. İlk adım, kafanızda neler olduğunun farkında olmaktır ve sonraki adımlar bunlardan biri olabilir. 

1. Şampuanınızı Değiştirin

Saçınızda değişiklikler görmeye başladığınızda, özellikle saç derinizde kuruluk veya pullanma fark ederseniz, yapabileceğiniz ilk şeylerden biri şampuanınızı değiştirmektir. Şampuanı değiştirmek, kuru saç derisi ve pul pul dökülme ile mücadele etmek sizi sadece daha rahat ettirmekle kalmaz ve omuzlarınızdaki belirgin pullardan kurtulmanızı sağlar, aynı zamanda saç dökülmesini kontrol etmeye yardımcı olabilir. Şampuanın kendisinin saç dökülmesini doğrudan etkilemeyeceği konusunda uyarıyor, ancak saç derinizin mümkün olan en iyi şekilde olmasını sağlamak saç dökülmesi tedavisinin önemli bir parçası olabilir.

Özellikle kuruluk söz konusu olduğunda, şampuanın ne sıklıkla bir etkisi olabilir. Bazı şampuanlarda bulunan sert deterjanlar saç derisini iyi temizleyebileceği, ancak kuru saçların daha da kuru hissetmesine neden olabileceği için, saça deterjan sürmeyi bırakın. Şampuanı her günden birkaç günde bir kesmeyi veya saçı aşırı kurutmadan saç derisini temizleyebilecek bir saç durulaması kullanmanızı önerir.

2. Saç Kremi Atlamayın

Nem, tüm saç tiplerinin en iyi şekilde görünmesini sağlamak için gereklidir ve saç derinizdeki doğal yağlar azaldıkça daha da önemli hale gelir. Şampuan yapacaksanız, nemlendirmeniz gerekir. Şampuandan sonra ve hatta bazen şampuanlamadığınız günlerde saç kremi kullanmak, kaybedilen yağların yenilenmesine ve saçların sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Duşun başında yapmaya çalışın ve olduğu gibi bırakın. Ya da daha derin bir tedavi yapmak istiyorsanız, kremle uyuyn ve sabah yıkayın. 

Ne tür bir saç kremi kullandığınız da büyük bir fark yaratabilir. İnce veya ince saçlar hala nemden faydalanır. Saç ne kadar ince olursa, ürün o kadar su bazlı olmalıdır.

3. Saç Derinize İyi Bakın 

Saç derisi gübre gibidir. Sağlıklı ve iyi görünen saçlara sahip olmanın yolu da bu gübreye iyi bakmaktan geçer: Bunu yapmanın bir yolu, normal bir saç derisi temizleyicisi kullanmaktır. Saç derisi temizleyici, ölü hücrelerden birikmeyi gidermeye veya saçın uzamasını zorlaştıran ve daha fazla pullanma veya kuruluğa katkıda bulunan şekillendirme ürünlerini gidermeye yardımcı olabilir. Saç derinizin astarlandığından ve dengelendiğinden emin olmak için haftada bir saç derisi temizleyici kullanın.

Bir kafa derisi tedavisi kullanmanın bir başka yararı, saç derinize masaj yapmak olabilir, bu da kan dolaşımına yardımcı olur. Dokuya kan akışı sağlıyorsunuz, böylece daha aktif hale geliyor ve kafa derisini daha fazla besliyor.

 
4. Düzenli Saç Tedavisi Kullanın

Saç yaşla birlikte doğal olarak incelmeye başladığında (ve daha büyük bir sorunun parçası olmadığında), bunun nedeni saçın yaşam döngüsünün yavaşlamasıdır. Dökülme aşaması uzar ve büyüme aşaması kısalır, bu da saç köklerinin minyatürleşmesiyle birlikte genel incelme yaratabilir. Bununla mücadele etmek için düzenli saç bakımı önemlidir.

5. İhtiyacınız Varsa Yağı Geri Ekleyin

Saçınız normal şartlandırmada bile çabuk kurursa, Hall düzenli olarak nemlendirmek ve doğal yağları kilitlemek için bakım maskesi kullanabilirsiniz. Unutmayın, saç derisindeki doğal yağlar yaşlandıkça azalır. Saçınızın kuruluk derecesine bağlı olarak argan yağı veya hindistancevizi yağını iki haftada bir hatta haftada bir kez kullanabilirsiniz.  Bu yağların saçlar için faydalı olduğu biliniyor, ancak çok fazla kullanırsanız muhtemelen kafa derinizdeki saç köklerini tıkayarak çatlamalara neden olabilir.

6. Saç Dökülmesini Önleme Kürünü Başlatın

İster genel bir incelme fark ediyor olun, ister Erkek Tipi Kellik gibi daha şiddetli bir şey fark ediyor olun, saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olduğu, denenmiş ve kanıtlanmış gerçek tedavilere başlamanızı önelirrir.Bu işteki anahtar, tedaviye erken başlamaktır, ancak meseleyi kendi elinize almadan önce bir doktora danışmalısınız

7. Yeni Saç Şekillendirici Ürünleri Kullanın

Saçınız değiştikçe, inceliyor veya kuruyor, kullandığınız şekillendirme ürünleri de işe yaramayabilir. Şimdi kullandığınız ürünleri değiştirme ve saçınızı ağır yağlar veya cilalarla ağırlaştırmayacak daha hafif ürünler arama zamanı.

Kalın pomatlar ve jeller ince saçların daha ince görünmesine neden olabilir; Hall, bunun yerine doğal bir tutuş sağlayan hacimli ürünlere odaklanabilirsiniz. Köpükler sizin en iyi arkadaşınızdır çünkü iyi bir köpük esnek, yumuşak ve kabarıktır, ancak yine de saçın içinde bir madde varmış gibi görünmesini sağlar. Su bazlı hacim kazandıran ürünler ve doku spreyleri saçı inceltmek için idealdir, çünkü saça ağır bir krema veya ağdaya ihtiyaç duymadan daha fazla hacim ve doku görünümü vermek için kütikülü pompalayabilirler

9. Saçınızı Tamamlayın

Saç kalitesindeki normal değişiklikler yaşlanma sürecinin bir parçasıdır ve vücudunuzdaki değişiklikler nedeniyle meydana gelir. Bazı durumlarda, saçtaki hızlı dökülme veya incelme gibi şiddetli değişiklikler daha büyük bir sorunun işareti olabilir. Beslenme alışkanlığınıza antioksidan açısından daha zengin ve antienflamatuvar gıdalar eklemenizi ve muhtemelen bir saç takviyesi almanızı önerir. Bu listedeki herhangi bir şey gibi, bir ek saç bakımının tamamı değil, daha büyük bir saç rutininin parçası olabilir. Harika saçlara sahip olmak için, saç büyümesini önleyen tüm faktörlere ve saç döngüsüne ve buna diyet de dahil olmak üzere değinmeliyiz.

10. Bir Dermatoloğu Ziyaret Edin

Saçınızda herhangi bir değişiklik fark ettiğinizde ve yeni bir takviye veya reçetesiz saç dökülmesi ilacına başlamadan önce bir dermatologdan randevu almalısınız. Saç dökülmesinin sedef hastalığı gibi daha geniş bir sorunun belirtisi veya bir ilaç tedavisinin veya beslenme alışkanlığının bir yan etkisi olabilir. Bir dermatolog, size bir eylem planı konusunda tavsiyede bulunmadan önce neler olup bittiğini değerlendirebilecek ve bunun daha büyük bir soruna bağlanıp bağlanamayacağını söyleyecektir.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes