Sence, sen tahminen ne zaman aşı olmuş olursun?


Belirsizlikler ve ihtimaller üzerine kurulmuş düzenimizin içine tam ortasına sıçmak suretiyle yerleşmiş olan COVID19 tiyatrosunun son aşamalarına yaklaşırken aynı zamanda bu sonuca ulaşmamızın araçlarından birisi olan aşılara erişim konusundaki belirsizliklerle de başa çıkmak zorundayız.

Her aşılama işinde belirlenen öncelikli gruplar vardır ve bunlar herkesten önce aşı olarak toplumun geri kalanında da aşılamanın sorunsuz şekilde devam etmesine katkıda bulunurlar. For example doktorlar ve hemşireler gibi.

Biz ne yaptık?

Artık saf aşka bağlı bir bağımlılık mı desek yoksa gerçek bir saflıktan ötürü diye mi nitelesek bilmiyorum ama, çalgılı çengili, rakılı filan saray eğlencesinden de anladığımız kadarıyla, üst kademeden hemen hemen herkes ve adına bilim kurulu denen fakat elde ettiğimiz sonuçlar bakımından hayal kırıklığından başka bir sonuca imza atmayan  kişiler aşılarını oldu ve kollarındaki bir parça pamuk ile evlerine yollandılar. Her halde ateşleri falan yükselir diye endişe ettiler.

Öteki yandan iyi bir yalayıcı olmak suretiyle aşıyı kapan bir başka zümre daha var.

İyi bir tecavüz sahnesinin, kendisinin bile farkında olmadığı gizli gey bir zurnacıyı canlandırdığı rolü temizleyeceğini varsayan şopar ile sadece davetlere katılmak için dünyanın parasını talep ederek kendine has bir geçim yolu bulmayı başarmış devri geçmiş manken de, sahip oldukları geniş kitleleri aşı olmaya ikna etme sürecine dahil olarak aşı olma gösterilerini kendilerinden beklendiği gibi başarıyla gerçekleştirdiler.

Bu arkadaşları kim neye göre öncelik grubuna aldı, orası ile halen pek çoğumuz için önemini koruyan bir muamma.

Artık plasebo grubunda mıydılar yoksa aktif içerik içeren aşı grubunda mı; orası da muamma. Fakat  rollerini iyi oynadıkları kesin. Sıska ve o halinden gurur duyanın devlet televizyonunda, yanına kendi gibi popüler bir şarlatan alarak Endonezya'nın filan bilmem neresine akredite bir sağlıklı yaşam programı sunmasına ramak kaldı. Esmer şopar rolü de üzerine argon kaynağı ile yapışmış halde kalan diğer bezirgan başı da bence yine aynı kanalın en çok izlenen sözde tarihi dizilerinden birisinde padişah rollerinden birini kapabilir.

Peki ya sen?

Ben n'olucam ya? diye kendine sormanın zamanı gelmedi mi sence de?

Her gün işe gidip geliyorsun, yeri geliyor haftasonları da çıkıyorsun, toplu ulaşım kullanıp o otobüsten inip bu dolmuşa atlıyorsun.

Sahi sen ne zaman aşı oluyorsun? Çin aşısı mı olacaksın yoksa Almanya aşısını mı? Yorumlara yazsana kız.

Aa, pardon, senin pek seçme şansın yoktu, değil mi? Unutmuşum. Hatta şeyi de unuttum... Acaba sıra sana gelecek mi? Gelecekse de, bu yıl içinde gelecek mi? Kim bilir katkı payı, devlet desteği, bilmem ne parası adı altında kaç para alacaklar.

Bedava sandın di mi?

Ekonomimiz uçuyor ayol.

Whatsapp protesto edip sanki hayatının her aşamasında bitmek bilmeyen bir sabırla sözleşme okuyup imzalıyormuşçasına çığlık atacağına çık sokağa da ne zaman aşı olacağını sor. Sanki böylesi senin için daha hayırlı olacak gibi çirkin ve ilkel bir dille yazdığın whatsapp sohbetlerinin yedeklenmesinden filan.

xoxo

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes