Whatsapp'tan kavimle göçü: Hangisine geçelim?


Whatsapp'ın yayıncı politikalarında yapmaya karar verdiği güncelleme sayesinde, etrafımdaki en yoğun dijital göç yaşandı. Tanıdığım - tanımadığım hemen hemen herkes Whatsapp'tan Telegram'a doğru bir göç hareketi yaşadı haftasonu. 

Telegram'ın şahsen en çok sevdiğim özelliği, yeni gelen herkesi eskiden orada olanlara bir bildirim yoluyla bildirmesi. Sıfatını dahi unuttuğum tiplerle ve Whatsapp'te engellemiş olduğum garip insanlarla orada yeniden karşılaştık ve düğünlerde mecburen öpüşen görümceler gibi kokulu kokulu öpüştük.

Muah, muah. Cnm bnm nasılsın ayol? Görüşelim mutlaka.

Çok hoş beyler varmış telefon rehberimde. Tanrı sahibine bağışlasın.

Whatsapp'a bok atıyoruz da, sanmayın ki Telegram ondan kalır bir halt değil. O da sizin yazışmalarınızı filan satmak konusunda Whatsapp'tan kalır değil. Bu sefer de Rusya'nın çorbasına tuz katmış oluyorsunuz. Her türlü birilerine mezesiniz.

Göstergeler öyle diyor ki, şimdilik en doğru seçim Signal gibi görünüyor. Teyit.org'dan sizin için bir görsel çektim.


"Benim kullanılacak neyim var ki?" diye kafanızdan geçirdiğinizi biliyorum. Olur olmaz başka muzır bin bir türlü şeye kafası basan sizlerin, bu konu hakkındaki ketumluğunuz masumluğunuz gözlerimi yaşartıyor. Yolladığınız çıplak fotoğraflarınızı ve yaptığınız sanal seksleri düşünün.

Kim bilir kimlerin kitabının vazgeçilmez hikayesinin mayası olacak senin kendini parmaklarken zihninden parmaklarına akıp giden çirkin detaylar?

Gerçi tam olarak hangi yaratıcı içerikten bahsediyoruz; belki bir başka yazıda onu da konuşmalıyız.

Teknik olarak baktığımızda, telefonunuzdaki tüm içerikleri bir sıkıştırma programı ile sıkıştırıp bu hizmet sağlayıcılara bir flash bellek ile teslim etmeniz sanki daha kolay bir yöntemmiş gibi görünüyor. İçlerinde en masumu şimdilik Signal'miş gibi görünüyor, - ki ben bunu deneyeceğim - bakalım gelecekte neler olacak.

Kısaca, 8 Şubat'tan itibaren Whatsapp'ta olmayacağım gibi görünüyor.

Bu arada, yerli diye lanse edilen ama altyapısında ne kadar küresel arama motoru varsa hepsinin teknolojisinden biraz biraz var olduğu iddia edilen - bizzat bakmadım BİP'in ise içindeki tuhaf sohbet mekanları ise sosyal medyanın diğer bir veri toplayıcı sevimlisi Twitter'ın dehlizlerinde tartışılan bir başka konu.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim, şu sikindirik Whatsapp içeriklerinizi korumak için sarf ettiğiniz çabaları ve sonuçsuz kalacağı belli çırpınışları keşke diğer haklarınız için de gösterseniz. Mesela zamlar,mesela vergi artışları,mesele vergilerimizin nereye harcandığını filan merak ederken de aynı böyle olsanız.

Dünya daha şık ve güzel bir yer olmaz mıydı sizce de?


Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes