"Astronot"a Türkçe isim arıyoruzdur.

Bazı tanımların geçmişte gayet düzgün ve kapsayıcı şekilde yapılmış olan tanımlarına yeni yeni adetler getirmek  usulü ile yeni biçimler kazandırmak da bir tek bizde mi var acaba?

Hani Almanya'da, Almanca'daki bazı Nazi dönemi tanımlarının geçmişle yapılan bir yüzleşme eylemi sonucunda modernize edilerek tanımların yeniden tartışmaya açılmasını anlarım.

Fakat zaten Gökmen olarak Türkçe karşılığı tanımlanmış olan astronot kelimesine biz neden yeniden bir karşılık arıyoruz?

Laf ola beri gele. Başka işimiz yok çünkü, bu garipliklerle uğraşıyoruz.

Yıl olmuş 2021, biz hâla astronot kelimesine Türkçe isim arıyoruzdur.

Gerek var mı?

Zaten var. Anlamlandırılmış: Gök-men.

Bir sonraki aşamadaki işimiz ne olsun biliyor musunuz, TC-Girişken ya da TC - Keşifçi gemileri ile Derin Uzay 2023 görevine çıkalım hep birlikte. (USS - Enterprise ve USS -  Voyager ile Deep Space'ten bahsediyorum. Siz de beni creative bir şeyler buldu mu sandınız?)

Şaka gibi ayol.

Bir türlü bitmeyen saçmalıklar silsilesi, sürekli bir hayatımızı ve görüş açımızı bulandırma halleri... Sanki oyalansın diye önüne alelalade bir oyuncak atılmış kum havuzu çocuklarıyız.

Arkadaşlar, sizlere zahmet olacak ama, biraz günlük sorunlarımıza geri dönme ve onlardan kaçmak yerine uzun vadeli kalıcı çözümler üretmeye başlayabilir miyiz?

Mesela "salgın"dan kaynaklanan kayıpları telafi etmeye yönelik çözüm üretmeye bir zahmet başlayabilir miyiz? Mesela esnafa bir milyon tane farklı şart koşup cirosunun bilmem ne kadarını kaybedene, kaybettiği cirosunun % bilmem kaçını vermek yerine doğru düzgün %70 - 80'ini tamamlasana.

Almanya filan bizi böyle kıskansın mesela. Uzaya döşeyeceğimiz otobanla değil. Almanya'nın filan bu konuda kıskanacağı tek şey bence soğuk şaka yeteneğimiz olurdu.

Birisi de çıkıp bütün bu olmayacak hayallere, gösterişli lansmanlara filan ne kadar harcadınız diye sormuyor. Bir gecede şirketler kuruluyor ve başlarına kim olduğu belli olmayan tipler CEO diye astronomik maaşlarla oturtuluyor.

Anlam bulmamız gereken şey aslında zaten keşfedilmiş olan Amerika'yı yeniden keşfetmek değil, bu hoyratlığın ve yağmacılığın nedenleri ve gerekçeleri.

Yetmedi mi artık?

Bir zümreyi doyurmaya koskoca bir ülke olarak yetemiyoruz arkadaş. Her gün yeni bir bayağılık, yeni bir şekil bulmayacak hayal ürününün yüksek bütçeli lansmanı, her gün başka bir uygarlık krizi...

Bence yetsin, ama buna hep birlikte karar verelim artık.

Siz de sıkılmadınız mı bu kalitesizlikten? Şahsen ben sıkıldım ve artık nefes almak istiyorum.

Halledelim şu işi beyler bearlar bayanlar. Lütfen...

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes