Şafakta minimalizm kuşağı: Hyundai Ioniq5

 

Bir yandan Güney Kore gibi bir ülkenin ana kara ile bağlantısı dahi olmadan kısa bir süre içinde nasıl böylesine iyi bir şekilde gelişip dünyaya yayılmayı başarmış bir çok markaya sahip olduğunu sorgulayaduralım, öteki yandan bu markaların ortaya birer birer attığı tuhaf güzelliklerin cazibesine kapılıp hülyalı hayallere dalalım.

Hyundai'den bahsediyoruz. Minicik şirincik, içi dolu fıçıcık aile ve şehir otomobillerinin yanında çok ciddi bir şekilde dikkat çeken offroadlara ve hatta şehir içi otobüslere kadar pek çok farklı segmette iyi işler görüyoruz.

Ve öteki taraftan da bireysel ve toplu ulaşımın geleceğinin zemininde yatan elektrikli otomobillerden; EV.

Hyundai EV konusunda çok yol almış ve bütünüyle EV olan bir çok aracı daha şimdiden piyasaya sürmüş bir marka. Bir sürü yeni otomobili de öyle yada böyle geliyor. Ioniq'de onlardan biri ve yeni jenerasyonu, kompakt ve tuhaf görünümlü Prius çakması önceki versiyonuna göre oldukça sıkı çalışmış ve vücudunu komple değiştirmiş bir halde.

Arkası komple kesik ve futuristik tasarımını bir kenara bırakmış haldeki yeni Ioniq5'te daha alışılmış ve geleneksel bir araba görüyoruz. Buna şekli şemali her yeni versiyonda daha da tuhaf bir hal alan ön far ile arka stoplar da dahil.

Sanırım ben keskin hatları daha çok seviyorum. Kona'dan sonra galiba bundan almak isteyebilirim.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes