Şafakta minimalizm kuşağı: Volvo C40 Recharge


Otomobil formlarının eskisi kadar keskin sınırla çizilmediği şu günlerde, eskisine oranla daha girift otomobiller görüyoruz. Bunların elbette ki pazar taleplerine göre şekillendiğini kolaylıkla söyleyebiliriz fakat pazarın neye ihtiyacı olduğunu kim belirliyor? İşte böyle sonsuz bir siklus içindeyiz.

Volvo'da bundan çok iyi pay çıkaranlardan. Geçtiğimiz dönemde komple değiştirdiği ve önce sedan, ardından da SW versiyonunu sessiz sedasız ürün gamından çıkaran İsveç'li delikanlının 40 platformunda yalnızca minik SUV XC40 kalmıştı. Ta ki düne kadar: karşınızda C40. Hem de yalnızca elektrikli.

XC'de X'i atınca ortada kalan bu yüksekçe ve aynı zamanda 4 kapılı EV coupé, Volvo'nun yenilediği küçük sınıftaki yüzünü taşıyan ikinci araba. 2030'a kadar Volvo'nun komple elektrikli arabalardan oluşan bir filoya sahip olmak istediğini göz önünde bulundurursak da, muhtemelen son değil.

Arka camını kırptık ve tavanı da bir parça camla üçgen hale getirdik diye tam bir coupéye sahip olduk mu bilmiyorum ama bu yeni arkadaş, benim gibi orta yaşlı bir ayıcığın bile ilgisini cezbetmeyi başardı.

Hele VW'nin zıpzıpı Scriocco'ya benzeyen ilk jenerasyon C40'tan sonra bu epey enteresan. 💞

İnş bir gün benim de bir C40'ım olur bir gün. asdasfasfasd

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes