Kulağı küpeli buzağılar

 

Bizi yönetsin diye seçtiğimiz insanların gözünde işte bu haldeyiz.

Elini kolunu sallaya sallaya, hiç bir test yapılmadan ya da en azından bir test sonucu göstermeden ülkeye girip istediği gibi dolaşan turistlerin karşısında aşılı olduğu, kulağına takılmış sarı bir küpe ile belli edilmiş buzağılardan çok da farklı değilsiniz.

Sponsorlara da bak hele, başta akit'in hava haberine de sponsor olmuş taşeron hava yolları.

Hastane sahibi bir sağlık bakanı, otel sahibi bir turizm bakanı, şirket sahibi bir ticaret bakanı olduğu sürece işlerin çok da değişeceği yok. Yakında eski babadan da bir iç işleri bakanı olursa şaşırmamak lazım.

Dezenfektanın içinde bile mikrop ürümüş. Öyle ağlanası bir halimiz var,gülüyoruz ay.

Bana göre son yirmi yılın en önemli ve unutulmaması gereken gaflarından birisi olan "Bu ülke artık şirket gibi yönetilecek"den sonra aslında çok da farklı bir şey beklememek gerekliydi.

Arkasına sığınılarak alınan bazı kararlar ve uygulanan kısıtlamaların ardından, makul ve mantık sahibi insanların yetki ve otorite sahibi olduğu bir ülke olsaydık eğer, kendi vatandaşımıza değil de, gelecek olan turiste aşı sorar test sonucu talep ederdik.

Çünkü hali hazırda zaten kendi vatandaşımızı aşılamış olurduk, hani uluslarası bir uçuşun ardından ülkeye gelen insanlarla etkileşim içine gireceğiz ya. Biz ne yapıyoruz, bilmem kaç ülkeden gelen insanlara test yaptırma ve test sonucu beyan etme zorunluluğunu kaldırıyoruz.

Teknik olarak halen kritik seviyede vaka bildiren ülkelerden gelen insanlardan durum gösterir belge istemezken, hastalığı kontrol altına almış İsrail'den gelen yolculardan test sonucu istiyoruz, iyi mi?

Çirkin ve sonunun ne zaman geleceği belli olmayan garip bir komedi müzikali gibi. Her dakika her yerde dünyanın hiç bir yerinde başka bir örneği bulunamayacak benzersizlikte şovlar ve danslar, bir karnaval havası, bir şaklabanlıklar?

Videoya dair söyleyebileceğim tek güzel şey belki de pilotun ve otel müdürünün but tuttuğu. Müsait bir zamanda bana uğramak isterlerse, üzerimize rahat bir şeyler alıp  video hakkında ve daha pek çok şeyler ilgili konuşabiliriz kendileriyle. İki kadeh bir şeyler de ikram edebilirim hatta.

Yetmedi mi daha? Bence artık yetsin de bir an önce şunlardan sonrasını nasıl inşa edeceğimizi düşünmeye başlayalım.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes