"Bear" kültürü üzerine mini aforizmalar


Facebook'ta karşılaştığım ve takip etmeye başladığım bazı sanatsal erotizm unsurlarının içinde zaman zaman sorular ve yanıtlar da yer alıyor.

Röportaj vermeyi ve tarafıma sorulmuş soruları yanıtlamayı öylesine çok sevdiğimi artık sizler de yakınen biliyorsunuz.


Sonbaharı karşıladığımız şu günlerin akşamında, oradan buradan toparlayarak yanıtladığım sorulara artık ulaşabilirsiniz...

"Bear" kültürü senin için ne zamandan beri bir cazibe unsuru?
Kendimi bir homoseksüel olarak kabul ettiğim günden beri kıllı-bıyıklı, iri yarı, beyaz saçlı-göbekli erkekler daima ilgi alanımda.

Kelime anlamı olarak "bear" sana neyi çağrıştırıyor?
Ergenlikten çıkıp yetişkinlik evresine ulaşabilmiş, kendi ayakları üzerinde durmayı başaran, kendine yatırım yapmayı hayatının bir parçası haline getirebilmiş kıllı-bıyıklı, iri erkek modeli.

Yaşadığın ülkede bu çağrışımla özdeşleşen birileri var mı?
Malesef çok az. Tembellik hayatımızda karşılaştığımız her anda olduğu gibi bizim "bear"larında ortak noktalarından biri.

Mükemmel bir buluşma senin için nasıl olmalı?
Birlikte yemek yapmak ve ona eşlik eden bir kaç kadeh içki ve müzik, karşımdaki insanı tanımaya başlamam için iyi birer fikir gibi geliyor. Bir de tabii hangi amaçla buluştuğumuz önemli tabii.

Nerede yaşıyorsun?
Ankara.

Ne kadar sıklıkla spor yapıyorsun?
Uzun süredir hayatımın bir parçası değildi fakar Nisan ayının sonundan itibaren yine düzenli olarak basit hareketlerle spora başladım.

Mesleğin nedir?
Bilişim teknolojileri ve dijital pazarlama alanında çalışıyorum.

Hobilerin var mı?
Öyle pek sıradışı şeyler olmamakla birlikte kitap ve blog okumak ve müzik dinlemek başlıca vakit geçirme metodlarım arasında.

Favori televizyon programların neler?
Yıllardır televizyonun karşısına oturup eni konu bir şeyler izlemişliğim yok fakat belli başlı belgesel programları, bazı yurt dışı kaynaklı diziler ve müzik programlarını izlemeyi seviyorum.

En son izlediğin film nedir?
Batman ve Superman'ın filmini izledim.

Seni ne açar?
Bir cumartesi sabahı yürüyüşü, pazar öğleden sonra izlenecek bir film, yemek yapmak yada bazen sadece evden uzaklaşmayı başarmak.

Ne açmaz?
İyi derecede kurgulanarak adeta ayrılmaz bir parçası haline gelinmiş yalanlar, iki yüzlülükler, çıkara bağlı ilişkiler gibi günlük hayatımızın istemsiz birer parçası haline gelmiş davranışlar.

Kişisel bir mesaj vermek istesen bu ne olurdu?
Paylaşmayı tercih ettiklerimiz yaşadığımız gerçekleri değiştirmez.

Ne demektir bu?
Bu, çok yönlü bir yüzleşme talebi aslında. Etrafımızdaki insanlarla paylaşmayı seçtiğimiz şeyler ne olursa olsun, doğru yada yanlış, insan yaşadığı şeyi tüm gerçekliğiyle biliyor. Benimle ne paylaşırsan paylaş, neyi ne kadar doğrulukla bana aktarırsan aktar; işin doğrusuyla yüzleşebiliyor musun; benim için gereksiz şekilde önemli olan o...

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes