Harika saçlar mı istiyorsunuz? işte onlar için yapmanız ve yapmamanız gerekenler

Tatlım, günlük hayatınızın tam da ortasındaki en önemli aksesuarlarınızdan birisi ne yazık ki saçların. Koli düşürürken filan, bakılamayacak kadar çirkin yüzlerinizi biraz da olsun tersine çevirmekte işe yarıyor. Fakat o saçlara gerçekten iyi bakıyor musun? E hadi o soğan pürçeğinden biraz daha iyi halde olan saçların için neleri yanlış yaptığını ve biraz daha iyi hale getirmek için yapabileceklerine bakalım.

YAPMA BACIM:

  1. Çok sıcak suyla duş alma.

    Kirli geçmişini sıcak sularla kendini haşlayarak ve keseleyerek temizlemek istediğini anlıyorum ama saç derin, sıcak suyla kuruyor, bu da saçlarının dökülmesine ve kepeklenmesine neden oluyor.
     
  2. Saçma sapan saç modellerine zaman harcama.

    Kocaman burnun ve çarpık ağzının  şekline uygun bir saç modeli seçmek her zaman daha iyidir. Biraz Pinterest falan bak, apaçiler gibi dolaşma ortalıkta. Yüzüne gitmiyorsa hapishane kaçkını gibi ya da 70'lerden kalmış orta yaş bunalımlı fetişler gibi dolaşma.

  3. Yanlış ürün kullanma.

    Saç tipine göre doğru ürünleri seçmen önemli. Aklına gelen ya da sırf indirimde diye aldığın her boku saçına sürme. Buna kremler, losyonlar, jöleler, krem yapıştırıcılar ve WAX gibi ultra güçlü şekillendiriciler de dahil.

  4. Çok fazla ürün kullanma.

    Kısa saçlarına çok fazla jöle sürme mesela. Parıl parıl gezme Aksaray'da Şahin üzerinde poz veren apaçiler gibi. Fazla malzeme saçlarına ve saç derine zarar verir, saçlarının dökülmesine ve saç derinin zarar görmesine neden olur.

  5. Her fırçayı kafana sürme.

    Tarak ve fırçalar saçlarına zarar verebilir. İnce saçlar için basit bir taraktan yardım alabilirsin, eğer gür ve sert saçların varsa da orta sertlikte bir tımar fırçasından faydalanabilirsin.

YAP BACIM:

  1. Nemlendirici kullan.

    Saçlarını yıkadıktan sonra nemlendirici kullanarak düzgün şekilde nemlendir ve saçların için gerekli vitaminleri filan almasını sağla.

  2. Şampuanına dikkat et.

    Binlerce liralık şampuanlar kullanmana gerek yok. Sadece saçının kalınlığına ve saç derinin yağlı olup olmamasına (ıyk) göre üretilmiş şampuanlar kullan. Unutma, şampuan ne kadar köpürürse o kadar iyi demek değildir, içine kostik basmışlar demektir. En iyisi basit bir bebe şampuanı ve nemlendirici ikilisinden yardım al.
     
  3. Kapişon kullan.

    Standart kasketler ve şapkalar saç tellerini kırar çünkü.

Bütün bunların yanında, saçına daima iyi davranmayı unutma. O senin kendini satarken kullanacağın en önemli aksesuarın, sokakta, duşta, seks yaparken, tararken onla iyi geçinmeye bak. 

Bunun yanında, televizyonda, internette, filmlerde hatta porno filmlerde gördüğün o parlak ve akışkan saçlar için yaptıkları bakımları, harcadıkları zamanı ve ayırdıkları bütçeleri duysaydın, dudağın 7 yerinden birden uçuklardı. O yüzden... Azıcık bulge'ım dertsiz başım.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes