Uykunuzu kaçıran sorular kuşağı: Ayrılmanın vakti gelmiş olabilir mi?


 

Şu saatte ülkenin hemen hemen hiç bir yerinde henüz güneş doğmadı ama kafandaki kırk kadar tilkinin birbirine değmeyen kuyrukları arasındaki o yağlı ve yapış yapış düşünceyi ta buradan hissedebiliyorum.

Hadi, üzerine giy bir şeyler de, şu deri koltukta biraz konuşalım seninle bear beara.

Her birisi birbirinden boş ve tuhaf arkadaşlarından birisine ayrılmak istediğinden bahsettin mi? Gerçek olan şu ki ilişkinizi bitireceğinizi söylememeliydiniz, çünkü bu kendi kendinize karar vermeniz gereken kişisel bir sorun. Birazdan partnerinin duyacağından emin olabilirsin.

Şu an içinde bulunduğunuz durumu bitirip bitirmeyeceğinize karar vermek zorunda kaldığınızda bu sorun sizden bir yanıt beklemekte, fakat doğru zamanın  gelip gelmediğini nasıl anlayacaksınız?

Kendiliğinden oluşmuş açık bir kural var ki, bir ilişkiye ya devam etmemeyi seçersini ya da beklediğiniz bir şey vardır ki bu da ilişkiden ne istediğinize, neye tahammül edebileceğinize ve anlaşmadan neler alabileceğinize bağlıdır. İlişkiyi devam ettirmekteki en basit ve ilk basamak istediğimizi alıp almadığımızdır. Her ay limiti köküne kadar açılan bir kredi kartı da olur, damarlı ve 21 cm'lik başı pembe bir yarrak da olur.

Cevabınız evet mi yoksa hayır mı, oradan sonrası yokuş aşağı boşta giden bir otomobil gibidir.

İlişkiye başlamak kadar onu bitirmek de ilişkinin bir parçasıdır ve ilişkiyi bitirmenin vaktinin geldiğini anlamanın bir kaç işareti vardır. Kısaca, ayrılık da sevdaya dahil.

İşte bu yazıda bu işaretlerin ne olduğuna bakacağız.

Sizin için de bir sakıncası yoksa eğer.

Partneriniz sizi rahatsız ediyor mu?

Elbette ki, biriyle hayatınızın önemli bir zaman dilimini geçirdiğinizde o kişinin sizi rahatsız etmesi sinir bozucu hale getirir. Yüksek sesle yemekleri çiğnemekten, iç çamaşırlarını yada çoraplarını ortalığa atmaktan öte bir şeylerden bahsediyoruz. Eğer partnerinizin size yaptığı şeyler sizin ona karşı olan sevginizin önüne geçiyorsa dikkat edilmesi gereken bir şeyler var demektir.

Küçük şeylere tahammül edip etmeyeceğinizi kendinize sormanız gereken bir noktadayız. Her küçük şey sizin için sinir bozucu bir şey haline geliyorsa temel bir soruya yanıt bulmamız gerekiyor; ne için varız?

İlişkiniz bu durumdan ne kadar etkileniyor?

Her sağlıklı çift kavga eder ve bu normal kabul gören ilişkilerin bir parçasıdır. İlişkiniz için savaşmak önemlidir. Fakat tartışma için gerekli argümanları bulmakta zorlanıyorsanız; örneğin geçmiş sorunlar her tartışmanızın içine giriyorsa ve sorunların geçmesi imkansızsa bu büyük bir soruna işaret ediyor demektir.

Eğer genellikle hayatınızda yapmadığınız şeyleri düşünmeye başladıysanız bu ilişkiyi devam ettirmek için de yapmak istemeyeceksiniz. Bu sefer yaşadığınız kırgınlıklar yeniden ortaya çıkacak. Tehdit, size karşı sallanan büyük ve kırmızı bir bayraktır.

İşleri kendi başına yürütmek ister misin?  

Yalnız zaman yalnızca bir şeydir. Bu, hepimizin zaman zaman ihtiyaç duyduğu ve hak ettiği normal ve doğal bir şeydir. Fakat tüm maceraları partneriniz olmadan geçirdiyseniz bu iyi bir işaret değildir. 

Günün sonunda ise ilişkiye devam etmek bir seçimdir. Bir kişiyle bir ilişkide olmayı seçersiniz fakat artık o ilişkide olmayı seçmiyorsanız da nedenini araştırmak zorundasınız.
Geleceğe nasıl bakıyorsun?
 

Bir adım geriye gidin ve resmin bütününe bakın. Partnerinizle ortak bir gelecek görüyor musunuz? Ve partnerinizle kurduğunuz hayalde korku ya da sevinç mi var?

Bu gerçekten istediğiniz şey mi? Yalnız bir hayatta daha iyi mi hissediyorsunuz? Bu kişiyle daha mı olumlu, ılımlı ve pozitif bir insanım?

Hala denemek istiyor musunuz?

Burada yer alan sorunların birine veya bir kaçına "evet" yanıtı vermeniz ayrılmanız gerektiği anlamına gelmez. Bir diğer soru şu; hala denemek istiyor musunuz? Her ilişkide iniş ve çıkışlar vardır ve pürüzlü yamalar ilişkinin bir parçasıdır. Bu bir başka insanla bir hayatı paylaşmanın ayrılmaz bir parçasıdır. Günün sonunda yatağa girdiğinizde bu kişi olmadan bir hayat düşünemiyorsanız ve bu sizi üzüyorsa burada kayda değer bir gelişmedir. Düzeltmek için halen umut ve yollarınız var demektir.

Son noktada mısınız yoksa bir kavşakta mısınız?

İlişkiden birinin gerçek bir yetişkin gibi davranması gerekiyor. Birinin zaman aşımına uğraması gerekiyor ve her iki kişi de ilişkide bir sorun olup olmadığı konusunda hem fikir olmalıdır. Buradan tarafların ilişkiyi onarmaya ne kadar istekli olduğuna dair ne kadar çaba göstermeniz gerektiğiniz ve enerji harcamanız gerektiğine geliriz.

İleriye doğru mu gidiyorsunuz yoksa sona doğru mu? Daha önce hiç bahsetmediğiniz konular hakkında konuşmak için en iyi zamanda olabilirsiniz.

Eğer ilişkinizi ilerlerken görebiliyorsanız o zaman ilişkiyi taşıyabilecek bir yönünüz vardır. Fakat eğer yürümüyorsa da yürümüyordur. Bazen işler çözülmez.

Kabul edilmesi en zor olan şey bazen işlerin düzeltilmemesidir fakat kalmak yada beklemek  her iki durum için de pek iyi değildir. Gitmeye izin vermek ve insanları gerçekten seni mutlu eden şeyi bulmaya izin vermek tarafları gerçek anlamda özgür kılacaktır.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes