Fanatizmden neden vazgeçmelisiniz: Futbol sizin karnınızı mı doyuruyor, size iş mi veriyor veya ev mi alıveriyor?

İçinde yaşadığımız şu enteresan dönemde bile futbolla yatıp futbolla kalkabiliyor olmanız gerçekten çok ilginç değil mi? Alınan futbolculara, o futbolcuların ülkeye gelişlerine ve ülke içinde yaşamaya başlayışlarına ne'ka meraklısınız ve bunları histerik bir bağlılıkla takip ediyorsunuz siz öyle?

Takip edişiniz yetmiyor gibi bir de milyonlarca lira - dolar - euro ödenerek takıma dahil edilmiş bu oyuncuların ülkeye gelişlerine paralel olarak yürütülen destek kampanyalarına destek filan da oluyorsunuz SMS'lerinizle falan.

Bu fanatikliğiniz sizce de aşırı fazla değil mi?

En son Almanya'dan mı nerden birisi Fenerbahçe'ye geldi, aman tanrım bir şölenler bir karnaval havaları... Bir renkli kostümlerinizi giyip Rio karnavalına çıkmadığınız kaldı.

Çocuklar hayrola?

Adamın ağzından haber yaptılar "hep Fenerbahçe'liydim, hep bugünü bekledim" falan diye. Şimdiye kadar nerdeydin kız şorolo? diyen bir kişi gördüm Twitter'da. Anca alkışladınız wohooo diye çığlık atıp böğürürken.

Bir sürü para alıp mahalle maçındaki forvetten biraz daha iyi performans gösterecek biri için nedir bu bütün telaş? Milyonlarla ifade edilen rakamlarla para alan birisi sizi neden böylesine sevindiriyor?

Futbolu, futbolcuyu ve bu sektörden millllyonlarca lira pazar kazanan kulüpleri övmeyi bence hemen bırakmanız lazım.

Acaba sizin kendinizle bazı ufak tefek problemleriniz olabilir mi; mesela patlamaya hazır bir kaç bomba filan taşıyor olabilir misiniz bünyenizde?

Normal mi bu arkadaşlar?

Mesela fanatik derece tuttuğunuz takım bir karşılaşmayı ya da müsabakayı kazanıyor ve takımdaki herkes akıl almaz miktarlarda primler alıyor. Senin iki sene filan çalışsan, hiç harcamadan biriktirince elinde olacak paralardan filan bahsediyoruz. Sen ne kazanıyorsun? Ruhsal doyum mu?

Sabahına yine asgari ücretinin yatacağı güne kaç gün kaldığına bakmak için ilk işin yine telefonunun takvimine bakmak oluyor. Kime ne anlatıyorsun sen?

Sevimli bir çeşit sapıklık olarak tanımlayabileceğiz futbol takımı taraftarlığı yaptığında senin geleceğin için neler oluyor, hiç bunu düşünüyor musun? Kocaman bir hiçe sahipsin milyonlarca lira parayı cukkalanırken. Birileri adını dahi telafuz edemediğimiz içeceklerle yiyeceklerle şuh kahkahalar atıp alemlere akarken sen cep telefonu faturana yansıtılmak üzere destek SMS'i filan yolluyorsun. Şu yaptığın şey mantıklı mı bacım?

Adamların tek bir maça çıkmak için aldığı parayla sen orta halli bir ev alıp içine oturabiliyorsun.

Lütfen silkelenin ve kendinize gelin arkadaşlar. Yaptığınız şey hiç normal görünmüyor. Futbolu sevin, futbol oynayın, kendi içinizde halı saha maçları falan yapın da... Büyüklüğü anca kuantum bilgisayarlarla filan anlaşılan rakamlardaki bu garipliği desteklemekten vazgeçin.

Asıl sormanız gereken soru bence bir futbol kulübünün bir oyuncuya verebildiği bu kadar parasının nereden ve hangi yollarla geldiği olmalı. Sonrasında ülkenin hali ortadayken bir kişinin neden böylesine yüksek bir ücret aldığını sormayı akıl etmeniz lazım.

Bu kadar parayı neden bir kişiye veriyorsun diye sorasana kız kulübüne.

Sana el feneri olmuş, mağara meşalesi olmuş bunlar gerçekte yapılabileceklerin yanında birer atom parçası, farkındasınız değil mi? Bir oyuncuya milyonlarla lira verilebiliyorsa toplum içinde kim bilir kaç kişiye hayatlarını yoluna koyana kadar temel ihtiyaçları sağlanabilir, farkında mısınız?

Karnınızı doyurmayan, cüzdanınızı doldurmayan ve geleceğiniz için bir şeyler yapmayan bütün işlerden uzaklaşma ve sadece kendinize odaklanma zamanı.

Bırak futbol yüceltmeyi, futbolcu övmeyi ve onlara daha fazla kazandırmayı falan. Çok meraklıysa takımın sana ödeme yapsın onu desteklediğin için. Sen ne olacaksın, tencere nasıl pişecek, taksitler nasıl ödenecek, ev nasıl alınacak... Onlara bak.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes