Geçmişten gelen hayaletler: Ghia Turing Ka

 

Modern böcekler arasında sayılan ve 1998 yılında Ford'un "New Era" tasarım çizgisi kapsamında üretilerek piyasaya sürülen Ka'nın, bir de station wagon versiyonu varmış.

Halı hazırda daha da performanslı hale getirilmiş SportKa ve üstsüz StreetKa'sını biliyorduk. Keşke bu versiyonu da çıksaymış. Döneminin 3 kapılı minik böceğinden daha çekici görünüyor.

İzmir'e ilk taşındığımda alacaktım bunlardan bir tane aslında. Ama yeteri kadar iyi kullanılmış olanlarından bulmak artık büyük bir rûya. StreetKa'nınsa içine girmeyi hayal bile edemiyorum 190'a 130 kg bir bünye olarak.


Arkadan baktığımızda, günümüzün Mercedes CLA'sıyla tanıştığımız sevimli bir Shooting-Brake görüyoruz. Kim bilirdi ki bu formun öncüsünün Ford Ka olabileceğini?

Fiat'ın 500 modelinin trilyon tane versiyonu varken Ka'nın neden olmasın örneğin? Hatta EcoSport denen saçma isimli şeyin adı pekâlâ CrossKa olabilirmiş.

Bak, beynime kan gitti de Ka için isim bile üretir oldum. Galiba biraz muhafazakârım bu konuda (siz bir de benim muhafazakârlığımı erkekler hamamında görün).

Yeni jenerasyonunda galiba 4 kapılı bir versiyon vardı. Bir de bakmışız, bir sonraki nesilde bir tane de station wagon Ka yollara çıkmış.

Ay hadi inş.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes