Apple iPhone 12, gelecekteki cep telefonu modellerini nasıl etkileyecek?

  

Cep telefonlarındaki gelişmenin en gözle görülür tarafının daima büyüyen ekranlar olduğu konusunda hemfikiriz. Oled'inden Qled'ine, Amoled'inden LED'ine kadar binnnlerce farklı çeşitteki ekran, hemen hemen her bütçedeki kullanıcının cebinde.

Açın herhangi bir cep telefonu modelinin timeline'ına bakın; zaman geçtikçe, kapalı bir kutu olan modellerin en dikkat çekici tarafının büyüyen ekranlarda, ekranların üzerlerine konan çentiklerde, kamera deliklerinde ve arka taraftaki kamera şekli ve konumunda olduğunu görürüz.

Her zaman için daha büyük daha fazla ilgi çekti fakat, Apple her zamanki gibi sıra dışı bir şeyler yapıp standart sürüm yeni iPhone 12'yle aynı özelliklere sahip - kamerasından işlemcisine kadar - mini bir model çıkardı.

Bu da, artık cep telefonlarımız günden güne daha büyük ve çantada taşınması zorunlu aksesuarlarımız olmaktan çıkacak. Çünkü bir adet Samsung S9 ve bir adet de A80 taşımak zorunda olan benim için bile bu durum gerçekten zor.

Birbirinden renkli ve birlitke vakit geçirmesi keyifli oyun - uygulama dünyasının vazgeçilmez para kaynağı - pardon kullanıcısı olsak da, her geçen gün daha çok insan, mobil dünyaya olan bağımlılığı azaltmaya çalışıyor ve bence Apple'in yaptığı bu yeni girişim, git gide büyüyen ve artık ortasından ikiye katlanmak zorunda kalan cep telefonu dünyasını geriye çevirmek için beklenmedik bir strateji. 

Özellikle rakibi olan Samsung'un, ekran genişliği sebebiyle ikiye katlamak zorunda kaldığı Z Fold ve Z Flip modellerinin ve Huawei'nin dışa katlanan ekranlı modelinin yanında şahsen iPhone Mini'ye karşı ne koyacağını merak ediyorum. Çünkü 12 mini, markanın, 1. jenerasyon SE'sinden biraz büyük.

Ve adeta bir amiral gemisi.

Amiral battı oyunu nasıl ve ne şekilde devam eder, ancak akşam hamburger mi yoksa 3 porsiyon soğanlı tavuk döner mi yesem sorusu kadar beni merakta bırakıyor, fakat önümüzdeki yıllarda şimdikine oranla daha küçük ekranlı cep telefonlarının yeniden ve daha fazla yaygın hale geleceği konusunda eminim.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes