Jacinda Ardern ve Sanna Marin gibi genç kamu yöneticileri bize ne söylüyor?

 

Aydınlık ve yeni jenerasyon kamu yöneticilerinin varlığı zaten dünya ve pek de iyiye gittiğini söyleyemeyeceğimiz dünya için umut verici bir gelişme. Çünkü bir takım dinazorların kontrolü altındaki güç kontrolünün bizi nerelere hangi şartlar altında nasıl getirdiğini hep birlikte, ağzımız bir önceki günden daima biraz daha açık şekilde gördük.

Tıptan eğitime, görgüden bilgiye, bilginin değersizleştirilmesinden cahilliğin yükselişine, hatta bunun nasıl güç kazanmış erk tarafından sıvazlandığına şahit oluyoruz ve bundan rahatsız olan büyük çoğunluğumuz ise belki de önümüzdeki bir kaç yüz yıl sonra doğmuş olmayı ve coğrafyanın bir kaderden ibaret olduğunu düşünüp Avrupa'da doğmuş olmayı hayal ediyor.

Hatta mantık evliliği sınırlarından kendine bir takım sınırlar çizerek kendisini bir mengenenin içinde kısıtlayıp duran bu enteresan coğrafyadan kaçırmaya çalışıyor.

Belki biz göremeyiz kızlar fakat bizden sonraki üçüncü ya da dördüncü nesil görür diye tahmin ediyorum ve bugünden Jacinda Ardern ve Sanna Marin'in çok şeyi değiştireceğini düşünüyorum.

Ay lütfen dünyada bir şeyler değişsin artık ya.

Bu iki kadın dünyanın iki ucunda pek çok şeyi kökten değiştirecek gibi görünüyor. Buna çalışma hayatının özel yaşamla entegrasyonundan sosyal ve bütünsel haklara kadar her şey var ve kadının gücü denen kavramın daha da güçleneceğine yürekten inanıyorum.

Evet ya, kadınların siyasette daha güçlü olması lazım.

Ardern ve Marin bize başımıza seçtiğimiz ve bizi çekip çevirsin diye seçtiğimiz dinazorlardan kurtulmanın tam zamanı olduğunu açık seçik bir şekilde haykırıyor.

Bir türlü dolmak bilmeyen aç midelerini kazançlarımız ve vergilerimizle doyurmak zorunda olmayışımız belki de önümüzdeki en gerçek argüman ki, eminim ki geçmişe oranla daha fazla insan hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkında ve hangi kademeden olursa olsun, bir şeylerin değişmesi gerektiğini biliyor.

Toplum olarak ihtiyacımız olan ve acilen bilincine varmamız gereken şey dünün ve bugünün siyasetçilerinin gelecekte de var olmalarının önüne geçmeyi başarmak ve yeni jenerasyon insanların yeni bir anlayışla bizi geleceğe çekmesini sağlamak. Kutuplaşmadan kurtulmanın yolu aydınlık ve iyi eğitim almış insanlara hak tanımaktan geçiyor.

Buradan, kendine siyasetçi diyen doymak bilmez insanlar topluluğuna sesleniyorum; lütfen artık bırakın ve gidin.

Tabii iki kilo makarnayla bir ton kömürü ruhunu şeytana satan sizler için söylenecek pek bir şey yok. Makarnanı tıpkı benim gibi çalış ve kendin al, gerekiyorsa biraz soğukta otur ama artık buna dur demen lazım.

Vakit daralıyor.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes