Evden çalışan bearlar olarak günümüzü daha verimli hale getirme rehberi

 

Pandemi denilen illetten hemen önce, her sabah yataktan kalkarken okuduğunuz bin bir türlü lanetin yerini saat 9'da üzerinizde geceden kalma sarkık donunuzla camdan dışarı bakıp aynı zamanda kocaman bir bardaktan sıcak kahve ya da çay içme eylemi aldığında çok sevinmiştiniz değil mi?

Saat 9'daki mesai için 8.45'te yataktan kalkmak aslında herhangi bir işveren için dahi oldukça büyük bir lüks. Hiç öyle ağbi kendi işi yha diye iç geçirme. İşveren ol, gör ebenin yarrağını.

Neyse, şimdi size bir yerlerden bulduğum bir içeriği olduğu gibi copy-paste edeceğim. Okuyun bakalım.

Zaman planlaması

İlk başlarda tıpkı suyun altındaki gövdesinde yarık olan bir gemiye benzeyen ilişkinde olduğu gibi her şey güzel görünecek. İşlerini yetiştireceksin, kendine zaman ayırıp tuvalette 31 falan çekmeye vaktin kalacak. Evdeki yemek pişirme işleri keyifli görünecek ve hatta şanslıysan ilk bir kaç hafta içinde kilo verip kendini daha iyi hissedeceksin. Ama kazın ayağı böyle değil.

Sonra amaaan a bağlayıp TV karşısında daha fazla porno filan izleyeceksin, işler nasılsa biter diye öteleyeceksin ve gecenin bir saatinde alkol + fastfood eşliğinde bitirmeye çalışacaksın ve sefil yaşamın gibi sen de bitip her gün daha yorgun kalkacaksın.

Bu nedenle ilk günden itibaren zaman planlaması yapmak çok önemli. Ne zaman çalışacaksın, ne zaman yemek yiyeceksin, ne zaman kocana pasif olup acıyor diye ağlayacaksın, ne zaman dışarı çıkacak ne zaman içki içip ben ne yapıyorum bu adamla diye düşüneceksin... Hepsini planlamak çok önemli.

Multitask - aynı anda bir çok işi yapmak

Bizim gibi tembel toplumlar için aynı anda bir çok işi yapmak kocaman bir yalan. Tabii aynı anda bir sürü adamı idare etme kabiliyletinden bahsetmiyorum, yanlış anlama. Onun üzerine ihtisasınız var her birinizin.

Fakat, biraz üzerinde çalışarak aynı anda bir kaç işi yapmak konusunda deneyim kazansanız iyi olur. Çünkü dünyadaki iş bitirme modeli buna doğru evriliyor bacım. İşlerinizi bölün ve gün içinde en kolayından en zoruna kadar dönüşümlü olarak tamamlayın.

Önceliklerinizi belirleyin

Ve bu öncelikleriniz mümkünse seks ve o işe yaramaz arkadaşlarınızla bitmek bilmeyen alkol partileri olmasın. Size para kazandıran şeylere öncelik vermeniz, prezervatif ve alkolünüzü almanızı sağlayacak parayı kazandıracak.

Çalışma masanızı evin geri kalanından ayırın 

Üzerinde az önce seks yaptığınız koltuğun kenarındaki üzeri sigara külü ve bira şişeleriyle dolu sehpa sanırım sizin için de çok doğru bir çalışma alanı değil. Yemek yediğiniz ya da üzerinde bacak omza verdiğiniz masa da çalışmak için çok uygun bir yer değil. Aydınlık, güneş alan ve dikkatinizi dağıtan öğelerin yer almadığı bir çalışma masası işinizi görecektir.

Bu çalışma alanı size evde eğer başkaları varsa, çalışığınıza dair mesaj verecektir ve sizi rahatsız etmekten kaçınacaklardır (tabii o kadar akıllı ve duyarlılarsa).

Dikkatinizi dağıtacak öğelerden uzak durun

Bunun sizin için çok zor bir eylem olduğunu biliyorum. İşsiz kalıp Hornetten, Tinder'dan, Growlr'dan falan yazan boş beleşlerin mesajları, yeni haber bildirimleri, içten içe nefret ettiğiniz arkadaşlarınızla kurduğunuz umutsuz whatsapp gruplarından gelen bulge fotoğrafları çalışırken sizi rahatsız edecek başlıca şeyler.

Eğer mümkünse mobil cihazlarınızın internetini kapatarak çalışmayı deneyin. Gerçi olmuyorsa olmuyordur, o da sizin beceriksizliğiniz.

Çalışma saatlerinizi kesinleştirin

Evden çalışmak demek sabat 9'dan gecenin belirsiz saatlerine kadar PC başında vakit geçirmek demek değildir. Sonuçta sen de karşıdan bir insan gibi görünüyorsun ve senin de alışveriş, kahve, tuvalet ve seks ihtiyacın var. Bunları gidermek için günün hangi saatlerinde PC başında olmayacağını ve mesaiyi kaçta finalize edeceğini belirlemen önemlidir.

Ay neyse ya, oturdum yine size laf anlatıyorum ya.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes