Daha sert ve daha uzun ereksiyon için neleri bilmelisin?

 

Hemen hemen her erkek daha sert ve daha uzun süren ereksiyonları sever. Kendimden biliyorum. Partneriyle geçirdiği güzel saatlerde birden fazla kez boşalacak kadar sert kalabilmek genellikle her erkeğin harcı değildir ve bazen ilk boşalmadan önce dahi penis iner. 

Sabah sabah neler neler, di mi?

Normal şartlar altında fizyoloji, çevre şartları ve hatta psikoloji ile bağlantılı şekilde değişiklik gösteren ereksiyon kabiliyeti ve süresini daha iyi hale getirmenin yollarını aslında önümüze ısıtılıp ısıtılıp konulan bir tabak temcit pilvaı misali defalarca söyleyip duruyoruz; iyi beslenme, düzenli egzersiz ve stressiz bir yaşam. Ülkemiz şartları içinde her birisi ne kadar mümkün detaylar, değil mi? Elbette ki ereksiyonu güçlendirmek ve süresini uzatmak ilaç endüstrisinin de tamamen duygusal (!) nedenlerle ilgi alanının başında gelen konular ve durmadan yeni ürünler erkeklerin kullanımına sunuluyor. Girdiğiniz pornhub'de falan görüyorsunuz zaten bu reklamları. Pompalar, kremler, losyonlar hayatımızın her yanında; 11'den wish'e kadar her yerden kolayca sipariş edilebiliyor.

Bir amme hizmeti yaparcasına, daha sert ve uzun süreli bir ereksiyona sahip olmak için yapmanız ve yapmamanız gereken bir kaç şeyi listeliyoruz. Biz kim mız? Uçuşa hazırsanız ve böğürtlenli nemlendirici kremlerinizi sakladığınız yerden çıkardıysanız başlayabiliriz.

1. Testesteron

Yeterli miktarda testesteron (erkeklik hormonu) ve östrojen dengesi olmadan ereksiyon gerçekleşmez. Testesteron yetersizliğinde, muhtemelen seksi düşünmezsiniz bile. Eğer ereksiyonunuzun ve ereksiyon sürenizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız testesteron seviyenize baktırmayı ve eğer düşükse bir uzman kontrolünde hormon almayı düşünebilirsiniz.

2. Nar suyu için.

42 erkekle yürütülen bir araştırma neticesinde, nar suyunun erkeklerdeki ereksiyon bozukluklarında iyileşmenin önünü açtığı tespit edildi. Kalp ve dolaşım sisteminin (dolayısıyla penisin de) en iyi dostlarından birisi olan narın bunu direk olarak dolaşım sistemine iyi gelerek mi yoksa sadece ereksiyon üzerine etki göstererek mi başardığı ise şu anda tam olarak bilinmiyor. Haydi, hazır kış gelirken pazara.

3. Kegel egzersizleri

Yaşlı kadınlar bu egzersizleri sık sık yaparlar ki uygunsuz bir anda mesaneleri gevşemesin. Bu egzersizler aynı zamanda yetişkin erkekler için de son derece uygundur, ereksiyon kaybı sorunlarında yardımcı olabilir. Bu egzersizleri yapmak son derece kolaydır, pelvik tabanındaki kaslarınızı art arda 30 kez kasın ve bunu günde 2 - 3 kez tekrarlayın. Kegel egzersizi ne mi? Al da izle.

4. Patlamış mısır

İlginç şekilde patlamış mısır da bu listeye giriyor çünkü arjinin aminoasidi yönünden son derece zengin. Bu protein nitrik oksidin öncüsüdür ve nitrik oksit doğumda ve ereksiyonda rol oynar. Bir avuç patlamış mısır elbette ki ereksiyon bozukluklarını iyileştirmeyi başaramayabilir fakat kan akışını iyi bir hale getirmeye yardımcı olabilir.

5. B12 vitamini

Bu vitaminin eksikliği pek yaygın değildir fakat eğer vegan beslenme alışkanlığına sahipseniz ya da düzenli olarak metformin alıyorsanız vücudunuzda azalabilir. Eğer vücudunuzda B12 vitamini eksikliği varsa kendinizi yorgun hissedersiniz ki bu da daha cılız bir ereksiyon demektir.

6. Kinoa

Kinoa da tıpkı patlamış mısır gibidir. Yüksek seviyede arjinin ve glutamik asit içerir. L-citrullin ise arjininin öncüsüdür ve bazen bu önce maddenin en az arjinin kadar işe yaradığı görülür.

Hemen hemen her erkek artık aşırı içki kullanımının, sigara içmenin, uyuşturucunun ve aşırı obezitenin ereksiyon ve sertleşme sorunlarına neden oluğunu biliyor ve hayatını bu kriterleri göz önüne alarak planlıyor. Fakat daha sert ve uzun süreli ereksiyon için yapmamanız gereken bir iki şey daha olabilir. Mesela daha az içki, sigara ve sentetik şeyler...

Uzun saatler boyunca bisiklet sürmek penise kan götüren sisteme zarar verebilir. Eğer yine de bisiklete binmek istiyorsanız da uygun bir sele satın alabilirsiniz.

Ağız çalkalama suları ise ağzımızın içinde yer alan ve yeşil sebzelerden ve baklagillerden aldığımız nitratı ereksiyonu kolaylaştıran ve sağlamaya destek olan nitrite çevirmekle görevli olan bakterileri öldürerek süreci yavaşlatırız. Eğer ağzınızı gerçekten temizlemek istiyorsanız bir parça sakız da işinizi görecektir. Ya da dramatik şekilde, bir parça misvak...

Aman hadi by.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes