Kanada, Azerbaycan'a sattığı silahları sorgulayacakmış; so?

 

Kanada, Azerbaycan'ın Ermenistan'l savaşırken kullandığı silahların kendi sattıkları olup olmadığını araştırmak üzerine bir soruşturma başlatmış. Hem de bilin bakalım kimin üzerinden?

Doğru bildiniz; Orta Doğu ve Balkanların gelmiş geçmiş en güçlü (!) devletine; yani bizim.

Pardon, acaba yarım bin yıl kadar komada kaldım da yeni mi uyandım sarhoşluğuyla soruyorum bütün bunları; silahlar zaten savaşta kullanılmak için değil mi? En küçük kolluk kuvvetinden nükleerine kadar tüm silahlar başka insanların yaşam alanlarına, mahallelerine, şehirlerine, ülkelerine zarar vermek için kullanılmıyor mu?

E bu durumda Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kullandığı silahın tedarikçisi olan Kanada'nın bu konu hakkındaki araştırması gerçekten gerekli mi?

Kanada  madem sattığı silahın akıbetiyle böylesine ilgili bir ülke, kızım satmasana o zaman? Özel ya da devlet eliyle yapılmış olan her silah satışından ülkeler sorumlu değil mi?

Kanada bence Montreal, Ottawa ya da Quebec şehirlerinden bir jumbo jetin business class'ında en iyi ihtimalle iki aktarmayla filan kuş uçuşu 20 buçuk saat olan bir mesafeden dünyanın öbür yanındaki Azerbaycan'a silah satıp satmamayı düşünmeli.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes