Memnuniyetsizlikle dolu mızmız insanlar

 

Bitmek bilmeyen bir memnuniyetsizlikle daha kaç gün geçirebilirsiniz? İstisnasız her gün mü hayat size adil davranmaktan uzak durur, neden her gün başınıza bir şey gelir; neden yüzlerce kişinin çalıştığı bir komplekste, bir tek siz mutsuz olursunuz?

Mızmızlanmayı ve iş yerinde daima mızmızlık yapan insanları sevmem. Bir soru sorarsın; yok bir şey diye tersler. Bir iş paslarsın, bir türlü bitirmek bilmez. Burnu kırmızı, gözleri yaşlı, yüzü asık ve sızıntı yapan nükleer bir pil gibi negatif enerji yayıp durur.

Bıktım artık bu insanlardan. Onları telafi etmeye çalışmaktan, daima alttan almaktan ve yaptıkları tüm saçmalıklara rağmen onları hoş görmeye çalışmaktan.

Kişisel gelişim sertifkasyon saçmalıklarından birisinden öğrendiğim en iyi şey verdiğimiz tepkilerin büyüklüğünün karşımızdakini ne kadar önemsediğimizle alakalı olduğu ile ilgili oluşuydu. Gerçi bunun için kişisel gelişimci olmaya ya da onlardan binlerce liraya boş tavsiyeler almaya gerek yok.

Bir yerden sonra, yaşın ilerledikçe ve olgunlaştıkça kimselerle herhangi bir boyutta uğraşasın gelmiyor, bıkıyorsun boş beyinleri bir şeylerle doldurmaya çalışmaktan. Bütün olumlu yönlendirmelerine ve telkinlerine rağmen kendini yetiştirmek konusunda herhangi bir çabası olmayan ve olduğu yerde durup sayan insanlardan uzaklaşıyorsun.

Bir taraftan iyi bir şey bu yaptığın. Toksik etkilerden korunmanın basit ve kolay yolu bu tür insanlardan kaçmak. Çünkü artık tak ediyor canına bu bezginlik...

Neyse, size içimi dökeyim dedim.

By.

2 yorum :

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes