Sevgi napiyo?

Berryhealty
 

Geçtiğimiz hafta içinde işten çıkıp koştur koştur eve ulaşmaya çalışırken uğradığım bir markette, elimde bir şişe pembe şarap şişesiyle babamın eski iş arkadaşlarından biriyle karşılaştım.

Saat yedi buçuk muydu neydi, mağaza kapanacak diye ışık hızıyla kasiyersiz kasaların birininden geçerek arabama binip eve gitmeye niyetleniyordum. Kasanın kenarında bekleyen ve saçı sakalı içtiği garip içerikli sigaralardan enteresan bir sarı renge dönmüş olan adamı tanımadım tabii ki. Yolda görsem al şu iki lirayı da git filan derdim. Açık söyleyeyim.

Biz Ankara'dayken o kadar da kızılımsı pis bir sarı değildi saçı filan.

O beni tanıdı. İki hoş beş ettik. Tam elimdeki şişeyi çevirip kasaya doğru ilerlerken benden beklenmeyecek tuhaflıktaki soruyu sorma ihtiyacı hissettim. Sevgi napiyo?

Sevgi kim mi? Anlatayım.

Orta okuldayken mi ne, bir süre aynı sınıfta okuduğumuz ve hatta aynı sırayı paylaştığımız garip görünümlü bir kız. Bardak dibi gibi gözlüklerle sınıfta dolaşır ve saçlarını da iki yanından topuz yaparak sınıfın tam ortasına, tahtanın önüne oturarak tüm sınıfı terörize ederdi filan.

Akran ve ergen zorbalığı sergileyen sınıfın diğer bireyleri bizi birbirimize falan yakıştırıyordu. İkimiz de gözlüklüymüşüz, ikimiz de şaşıymışız, ikimiz de salakmışız filan.

Kızı en son gördüğümde kocasının isteği üzerine parlak ve canlı renkli saten türbanlarla kafasını örtmüş, üzerine bir de,sanırım çocuk doğurmuştu. O pembe saten türban facebook'taki profil fotoğrafı alanından çıkıp adeta evlerimize bir süre konuk olmuştu.

Adamın suratı değişti, allak bullak oldu. Bir şey de diyemedi. İyi demekle yetindi.

Hayır, geri zekalı xCoach, sana ne Sevgi'den filan? Çok mu merak ediyorsun?

Etme o zaman.

Karıyı yüz yıldır görmüyorsun, belli ki görüşünü değiştirmiş ve Ankara'nın mı ne, ücra bir köyünde kocasına hizmet etmek üzere bir hayat seçimi yapmış. Elinde pembe bir şarap varken sen elin kızının halini hatırını neden soruyorsun, bok mu var?

Oldu olacak babasını, Sevgi'yi, kocasını ve çocuklarını İzmir'e davet et ve birlikte üzerinde taze çiçekler olan bir tahta masada birer kahve filan için.

Git evine, aç şarabını, ne bok yiyorsan ye.

Salak.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes