Trafikte gördüğünüzde kaçmanız gereken araçlar [Tam liste]


 

Bir çoğumuzun trafikte aktif olarak araç sürmeye devam ettiği şu günlerde, geçmişten bugüne dek süregelen bazı hiyerarşiler dahilinde, şeridinizde gördüğünüzde kaçmanız gereken bazı araba tipleri var.

Birbiri içinde dahi yüzlerce kategoriye ayrılarak her birisi için milyonlarca kelimeden oluşan ayrımcı tanımlar yapılabilecek olan bu araçlar hakkında size bir liste hazırlamayı uygun gördüm.

Bu arabaların %97 civarının ortak noktası ise beyaz renkte olmaları. Çünkü başlarına bir şey gelsin ya da gelmesin, ikinci elde, bizim garip Türklerin beyaz araba takıntısı var. Gerçekten garip.

  1. Her türlü Şahin - Doğan - Kartal türevleri
  2. Beyaz Fiat Linea ve Fiat Egea
  3. Beyaz Renault Clio Symbol (eski kasa)
  4. Beyaz renkli Peugeot 301
  5. Beyaz renkli Citroen C-Elysee
  6. Beyaz, siyah, bej ya da yolda pek göremeyeceğiniz renkler boyanmış Renault Clio ve Symbol (yeni kasa): Şirkete yeni girmiş satış temsilcisi çocuğun müdürünün gözüne girmek için şehirde ve daracık yollarda fırtına gibi terör estirmesi olayına şahitlik eden araçlar.
  7. Beyaz renkli Ford Focus Sedan ve Beyaz Renault Fluence (ya da yeni Megane sedan): Kendine ait bir takımı yönetmeyi başarabilmiş orta yaşlı, egosu pipisinden daha büyük, kır saçlı ve amorf vücudunun önünde sarkan göbeğine aldırmadan çapkınlık yapan satış ekibi takım lideri arabası.
  8. Beyaz VW Polo: İlaç satış temsilcilerinin filan kullandığı, satışları biraz daha iyi olan personele verdikleri arabalardan. Aynı bokun laciverti bir otomobil sürüyorlar diye aynı işi yaptıkları diğer kişilerden ayrıştıklarını sandıkları için haz patlaması yaşıyorlar ve trafikte olmadık şeyler yapıyorlar.
  9. Bonus: Bej renkli yeni Skoda Skala: Ekonomik ve VW Golf alternatifi galiba. Üst kalibreden satış temsilcileri falan sürüyor. Şirketine milyon dolarlık iş bağlayanlar filan.

Bir de bunların dışında trafikte gidişinden, şirket arabası olduğunu kolaylıkla anlayabileceğiniz başka modeller de var, özellikle plakasının altından kiralık araç olduğunu anlayabileceğiniz türden saçmalıklar bunlar. Peugeot 3008'inden tut da arkandan durmadan selektör yapan koyu renkli Audi A7 ve A8'ler filan.

Bütün bu arabalarda ya da bunların birer şirket arabası olmasında herhangi bir sorun yok. Sorun, bu arabaları sürenlerde ve kendilerine bile ait olmayan bu arabaları sürerken takındıkları tavırlarda, şişirdikleri egolarında. Ve muhtemelen egolarının şişmiş halinin can bulmuş şekli olan ereksiyonlarında.

Trafiği alt üst etmeler olsun, yanlamalar ve makas atmalar olsun, arkanızdan durmadan selektör yapıp aklınıza koltuğun altındaki levyeye uzanma fikrini sokmalar olsun...

Kız siz ne yapıyorsunuz trafikte ayol? Tabakhaneye bok mu yetiştiriyorsunuz da zaten saatlerimizin geçtiği yollar adeta bir cehenneme dönüyor?

Yollarda terör estirene kadar birlikte çalıştığınız şirketle konuşun da o hedeflerinizi biraz gerçekçi seviyelere çeksinler. Yoksa bir gün bir yerlerde bir TIR'ı sağlarken koca kamyonun altında kalacaksınız diye korkuyorum.

Hayır, bir şey değil arabaya yazık. Milli servet. Sonuçta sen kendini olması gerektiği kadar önemsemiyorsun gibi görünüyor.

Yorum Gönder

Copyright © xCoach. Designed by OddThemes